Urpilainen ei ole kertonut Suomen pysyvän eurossa!

Pitäisikö huolestua? Kreikan valtionvarainministeri kävi laittamassa taas huojentavan tiedon pöytään siitä, että Kreikka pysyy vast’edeskin eurossa. MTV3 uutisen mukaan kyseessä on markkinoiden rauhoittamiseen tarkoitettu lausunto. Mitä touhuaa meidän valtionvarainministeri? Miksei hän ole tullut tyynnyttelemään kansaa ja markkinoita? Onko Suomi nyt eroamassa eurosta vai mitä ihmettä? Haluaako meidän hallitus tuhota koko eurojärjestelmän? Onko vaarana Linnunradan suistuminen radaltaan? Nyt pelataan isoilla asioilla, joten odottaisin hieman vastuullisempaa politiikkaa hallitukseltamme!

Ja mitä ihmettä Ranskan keskuspankin johtajan päässä oikein mahtaa liikkua? Hän ilmeisesti haluaa suistaa kaikki Euroopan pörssit perikatoon. Perjantaina RBS-pankista arveltiin, että Ranskan hallitus olisi aikeissa pääomittaa kolmea suurinta pankkiaan. Mitä tekivät markkinat? Nousivat! Pankit kirmaisivat ankaraan kiriin ja sitten tämä latvajaakko tulee mölyämään, ettei mitään suunnitelmia olekaan pääomittaa pankkeja! Vastuutonta touhua.

Ja sitten on nämä analyytikot! Entinen HSBC:n valuuttapuolen päästrategi yrittää penkoa väenvängällä ongelmia esille, suorastaan hieroo niitä naamaamme. Juuri kun huomio oli saatu kiinnitettyä pois Espanjasta niin eikös sitä vain tulla polleana esittelemään ikäviä lukuja Espanjan tilanteesta! Katsotaan vaan, niin marraskuun vaaleissa ne änkyräpopulistit voittavat vaalit, kun tällaista propagandaa yritetään tunkea esille.

Niin, ja sitten Espanjan naapurissa muistutetaan siitä, että Kreikan vararikko ei olisi juuri nyt hyvä asia. Vuoden verran pitäisi nyt vain mennä vihellellen ja kaikki vain kohkaavat siitä konkurssista! Jopa Saksassa on tehty aivan hämäriä tutkimuksia ja laskelmia. Ihan älytöntä tuollainen, että siellä lasketaan sitä, miten itse pääsisi halvemmalla. Mikseivät ne ota oppia Suomesta, että maksetaan vaikka 1000-kertainen määrä omiin riskeihin nähden? Onko se muka niin älyttömän vaikeaa?

Kreikassa sentään ymmärretään toimia oikein. Siellä ne pohti, että laitetaan kiinteistövero päälle. Niille meinas vaan käydä silleen köpelösti, ettei ne tiedä niistä kiinteistöjen omistajista mitään, kun ei heillä ole kiinteistörekisteriä. No, ne funtsis siinä, että pistetään sähkölaskun mukana vähän enempi maksettavaa. Sähköt katki, jos ei veroja maksella. Mutta siellä ymmärretään olla solidaarisia, eikä sähköfirman pojat katkaisekaan sähköjä, vaikkei veroja maksellakaan.

Eihän se kreikkalaisten murhe ole, jos ei veroja maksella. Meidän päänsärkyhän se on. Eikä Urpilainen ole vieläkään kertonut, että olemmeko tänään valuuttaliitossa vai emme.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu