Hei, mä oon mä ja Eurooppa on silti ongelmissa

Tässä kävin lukemassa Huuskon blogin runsaine kommentteineen uudesta nettitunnistelun muodosta. Koska katson tämän palvelun pystyvän tarjoavan paremman keskusteluympäristön ollessamme ihan henkilökuvinemme ja omine niminemme ”läsnä”, päätin ainakin tämän ilmaisen koeajan käyttää hyväksi. Lisäksi Huuskon blogin kommenteissa muutama ihan hyväksi keskustelijaksi todettu olisi ruvennut boikotoimaan minua. Käykää nyt siis katsomassa hienoa tunnistautumistani. Ajattelin, että kun tuo vitsikilpailusta voittamani kirja toimituksen onnitteluin ja lehden leiman kanssa olisin voinut kuvassa poseerata, jostain kumman syystä toimitus on osannut sen kirjan lähettää juuri minulle, eikä se mennyt Itellankaan avustuksella minne sattuu. Järjestelmäkameraani tarvitsen kuitenkin kunnon tripodin, ennenkuin pystyn näin huimiin akrobaattisiin temppuihin. Siis identifioiduin.

En siis nähnyt mitään painajaista, etten minä olisikaan minä. Unissa tosin joskus on melkoisia yliluonnollisia voimia, kuten pystyy kulkemaan seinien läpi ja muuta huisin hienoa. Siitä huolimatta Euroopan pankkikriisi ei ota laantuakseen, vaikka monikin europäättäjä varmasti näkee mitä ihmeellisimpiä unia. Ainakin siitä päätellen, miten mielikuvituksellisempia keinoja tässä jo käytetään. Huomioikaatten, että nimenomaan termiä pankkikriisi ovat ruvenneet käyttämään nyt jo myös Uuden Suomen uutisoinnin mukaan myös Saksan valtionvarainministeri sekä IMF. Jälkimmäinen toki vielä hieman kainostelee, mutta eiköhän se siitä.

Hienoa minusta on myös se, että Uusi Suomi otti linkkaamistani uutisista ensimmäiseen kantaa myös luottoriskijohdannaiskaupat. Niiden avulla olen itse pyrkinyt tekemään joitain laskelmia, vaikka en vakuutusmatematiikkaa niin hyvin tunnekaan. Perusasioilla pärjää kuitenkin melko hyvin. Se, ettei jokin 65 000 euron suoja miljoonan lainaan kuullosta pahalta niin se maksetaan kuitenkin vuosittain (lisäksi niissä on sellainen ns. avausmaksu) ja se on suoraan velkakirjan tuotosta, kuponkikorosta pois. Tämä on siis vapaaehtoinen lisämaksu ja sellaisena se tulee nähdä, kun niitä hintoja luetellaan.

IMF kertoi myös, ettei Dexian ongelmat suoranaisesti yllättäneet, vaan rahaa tarvitaan lisää. Stressitestien mukaan 2,5 miljardia, joista suurin osa on jo varmasti hoidettukin. IMF kuitenkin pohtii hieman suuremmista määristä. Itse pistäisin jo reilusti alkuun 250 miljardia euroa ja tämän jälkeen kuormaan sitten pitää lisätä sitä mukaa rahasäkkejä, mitä pidemmälle valtiotasolla kriisi etenee. Osittainhan tässä on kyse siitä, kenen kirjanpidossa nuo liialliset saatavat on. Ne eivät kuitenkaan katoa millään europäättäjien silmänkääntötempuilla ja monimutkaisilla järjestelmillä, joiden kautta ja läpi pusketaan mitä mielikuvituksellisempia papereita suuntaan jos toiseenkin.

Loppulaskun osoite on kuitenkin edelleen se sama. Yksi niistä on se, mikä on Uuden Suomen toimituksenkin tiedossa jo.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu