Luottoluokituslaitokset painavat ylkkyä

Luottoluokituslaitoksilla ei ainakaan hommat lopu kesken. Luokkiaan menetti kaikkiaan 12 brittipankkia ja 9 portugalilaispankkia. Italia ja Espanja menettivät niinikään luokkiaan. Aivan illan päätteeksi Moody’s pisti vielä Belgian luokituksen tarkkailuun mahdollista laskua varten.

Dexia ollaan ilmeisesti pistämässä kylmiöön. Toivottavasti EBA ei nyt enää tee suunnittelemaansa kolmatta stressitestiä. Aina, kun pankkeja menee heidän testeistään lävitse kirkkaasti ja kauniisti niin raatoja syntyy. Nyt viimeisimmästä testistä on huikeat kolme kuukautta aikaa ja Dexia läpäisi testin puhtain paperein. Ensimmäisen testin jälkeen oli muutama irkkupankki pinnan alla.

Luokitusrallista johtuen tulee mielenkiintoa seurailla miten raivokkaasti EKP joutuu toimimaan velkakirjaostoksilla. Sitä kun pian kirjoitetaan Kreikalle kolmaskin tukipaketti, mitä ilmeisimmin Portugali saa toisen ja tuossa rupeaa Belgiakin jo olemaan varsin potentiaalinen niskalenkkiehdokas niin Suomelle saadaan kasattua kunnolla vastuuta. Italia ja Espanja nyt tuskin enää paketteihin osallistuu, kun heidän korkomenonsa ovat jo liian suuret.

Slovakian päätöksen jälkeen päästäänkin sitten toden teolla paiskomaan rahaa pankkeja myöden, joten joko kannattaisi se vakausrahaston katto nostaa yli 2000 miljardin euron efektiiviseen lahjoituskapasiteettiin niin siinä saataisiin sitten viikko pitää kokoustaukoa, ennenkuin pitää ruveta ottamaan kantaa Ranskan luottoluokitukseen ja tukipakettiin. Siinä samassa rytäkässä painetaan Espanjalle ja Italialle omat ja katsellaan sitten sitä Suomenkin luottoluokitusta. Olisihan se hienoa saada Suomen vastuut ensin sinne 200 miljardin tietämille, ennenkuin ruvetaan kunnolla vaatimaan korkoa myös meiltä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu