Liian myöhään, ministerit Katainen ja Urpilainen

Valtionvarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kertoi Kauppalehden uutisen mukaan, että Suomi tekee kaikkensa, ettei Suomen kansa joutuisi maksamaan eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten pankkitukia. Hienoa, nyt tarvitsemme enää aikakoneen, jolla voimme matkustaa ajassa taaksepäin. Sopivat päivät ovat tuossa syyskuun loppu, heinäkuun puoliväli tai peräti huhtikuun puoliväli.

Toivon totisesti, että Urpilainen pystyisi pitämään meidän puoliamme, mutta juridisesti se on vain valitettavasti liian myöhäistä. Haluaisin muistuttaa, että ilmeisesti suuren valiokunnan ohjeistuksen mukaan pääministeri Jyrki Katainen (kok) kävi nyökkäysseremoniassa hyväksymässä tällaisen dokumentin. Tarkastellaan sen kohtaa 8, lihavoin oleellisuudet:

8. To improve the effectiveness of the EFSF and of the ESM and address contagion, we agree to increase their flexibility linked to appropriate conditionality, allowing them to:
– act on the basis of a precautionary programme;
finance recapitalisation of financial institutions through loans to governments including
in non programme countries ;
– intervene in the secondary markets on the basis of an ECB analysis recognizing the
existence of exceptional financial market circumstances and risks to financial stability
and on the basis of a decision by mutual agreement of the EFSF/ESM Member States,
to avoid contagion.
We will initiate the necessary procedures for the implementation of these decisions as soon as possible.

Kun tämä tuli nuijittua hallituspuolueiden äänin syyskuun lopussa niin viitseisikö joku kertoa suomeksi Urpilaiselle, mihin Suomi on jo sitoutunut?

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu