Mitä isot edellä…

Fiktiivinen tarina välillä, olkaa hyvä:

Pysähdyin kadulla vastaantullen miehen huitomiseen.

– Hei, sori et tällä tavalla häiritsen, mut sun pitäis antaa mulle nyt kaikki sun varat. Käydään tossa nurkan takana olevalla automaatilla nostamassa nää varat mulle, eiks nii? Eihän me haluta nostaa tästä mitään rettelöintiä?

– Kaikkiko? Tarviitko sä euron vai kaksi kaljaan? Sen mä voin kyllä sulle tarjota, jos…

– Hei, eihän me haluta nyt mitään hankaluuksia? Mä kirjoitan sulle lapun, jossa mainitaan sun osallistuminen tähän meidän projektiin. Sust tulis niinku esimerkkikansalainen, eiks olis hienoa?

– Siis mihin projektiin?

Käänsin kaverin takaisin hänen tulosuuntaansa, ja laskin käden hänen hartialleen.

– Niin siis sä niinkuin edustat enemmistöä tässä. Ne muut on niinkuin päättäneet näin, et tili tyhjäksi. Mitä sä siinä kyselet tällaisia juttuja?

– Mut siis kun ne on mun varoja ja siksi mulla pitäis olla käyttöoikeus…

– Hei, me sovittiin jo, ettei ruveta hankalaks. Jos sä olisit halunnut nostaa tästä kanteen vaikka Haagiin niin sulla oli siihen mahis. Nyt sä oot tuolla suostuvaisuudella niinkuin tän jutun osakkaana. Mut älä murehdi, sä saat sen mun kirjoittaman julistuksen tästä.

– Siis mitä me ollaan sovittu?

– Nosta nyt vaan ne rahat, mä katon täs vieres ettei sinne jää mitään.

– No, täs nää nyt sit on. Sinne jäi 6,81 euroa niitä ei saa tästä ulos.

– No niin, arvasinhan et sitä yhteistyökykyä löytyy. Nyt sitte olis enää se, et me mennään tonne sun pankin konttoriin ja siirretään kaikesta tulosta sinne sun tilille 25% tälle tilille. Sitte mun ei tarvii enää etsii sua aina käsiini.

– Siis täähän on jo ryöstö…

– Eikö me jo sovittu, ettei tässä haluta mitään rähinää? Käydään nopeasti siinä pankissa. Mä kirjoitan sen sun osallistumisen tähän lapulle sillä aikaa. Ku tää meidän projekti tuottaa voittoa niin sä saat rahas takas ja tuotot päälle. Ei me mitään verenimijöitä hei olla. Tää on sun parhaaksi. Vai haluuksä, et mä soitan ja kysyn millaisiin kaikkiin onnettomuuksiin sitä voi pieni ihminen joutua?

– Ei, ei… mä vaan olin… Mä olin vain hieman huolissani näistä järjestelyistä…

– Noniin, eli mee tohon tiskille ja tuo mulle se varojen uudelleenohjaustosite niin mä täs kirjoitan sulle tän sun osakkuuslapun.

Hetkeä myöhemmin:

– Niin siis tässä lukee, että mä oon pirun hyvä jätkä ja osallistunut hyvään projektiin…

. Lue se pienellä präntätty kans!

– Joo, siis mä olen nyt päättävissä pöydissä mukana…

– No ni, mitäs siinä enää uikutat. Palataan asiaan!

http://www.bloomberg.com/news/2011-10-14/group-of-20-focuses-on-crisis-f…

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu