Parturi-instituution syyskokous Brysselissä

Parturointiammattilaisten viime kokouksessa trimmattiin ylimalkaisesti, koska vuosilomat olivat juuri alkamassa viime heinäkuussa. Kesäkokouksessa päädyttiin hankkimaan ruohonleikkuri, mutta harmittavaisesti kukaan ei älynnyt hankkia bensaa aparaatille. Syyskokouksen suuri ihmettelyn aihe onkin, josko sitä joutuu taas manuaalisesti lähtemään kuontalosavottaan.

Parturiin on taas tulossa kanta-asiakas. Tällä kertaa on ajateltu vetäistä sitten kunnolla saksilla, eikä vain surrutella jollain tasoituskojeella sieltä täältä. Ongelmana on nyt se, ettei maksajaa toimenpiteelle tahdo löytyä vapaaehtoisesti. Uhkaavat vakuutuslapuillaan, ketaleet.

Kanta-asiakkaan menettämisen vaaraa tuskin on. IMF ja lahjoitusjärjestö EFSF ovat alustavasti luvanneet hoitaa asiakkaalle lisää tukankasvatustroppia, jotta leikkuupuuhiin voisi jatkossakin turvautua. Aikaa vain kuluu rutkasti siinä, kun saksalainen ja ranskalainen parturi eivät pääse yksimielisyyteen uudesta muodista.

Tämä tietysti aiheuttaa asiakasruuhkaa. Salongin puolella vuoroaan jo odottelee portugalilainen ja irlantilainen asiakas, mutta oven taakse ovat jo tulleet kyyläilemään italialainen ja espanjalainen asiakas. Viimeksi mainitut tosin ranskalainen keskusjakaamon johtaja sai eksytettyä baarin puolelle nauttimaan virvokkeita, mutta vain hetkeksi.

Lisäksi syyskokouksessa pohditaan kesällä hankitun ruohonleikkurin mielekkyyttä. Aikeissa olisi nyt hankkia ihan oikea leikkuupuimuri. Mahtaakohan siihen löytyä menovettä tällä kertaa?

Syyskokous on näillä näkymin kesäkokousta selkeästi pidempi. Parhaimmat muotigurut ovat jo alustavasti keskustelleet kanta-asiakkaan uudesta lookista, mutta erimielisyydet jatkuvat edelleen. Riitatilanteen pitkittyessä onkin vaara, että kanta-asiakas tekeekin itselleen, joskin ammattitaidottomasti, parturoinnin. Tuloksen pelätän muistuttavan enempi mörrimöykkyä kuin eurooppalaisen huippuparturoinnin estetiikan täydellisyyttä hipovaa luomusta.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu