Lopetetaanko jeesustelu?

Oikeastaan olen pakoitetuista syistä joutunut odottamaan tämän ehdotukseni kanssa, koska aiemmin se olisi tulkittu vain yrityksekseni käsien pesuun. Nyt, kun ministeri Stubb on saanut avattua runosieluisen sanaisen arkkunsa tätä vaaraa ei enää ole. Lopetetaan jeesustelu ja järkkytyneen esittäminen, kun verbaalinen ulosanti ihmisellä on mitä on – puoluerajoista ja iästä riippumatta.

Otsikoissa paljon kohua herättänyt edustaja Hakkarainen on osoittanut minustakin harkitsematonta kielen käyttöä. En itse edusta mitenkään umpikorrektia linjaa ja minusta on ihan hyvä välillä värittää kieltä siten, ettei sitä voi vahingossakaan luulla tulevan robotilta ja suunnattu roboteille.

Kaikkea ei voi sanoa edes korrektisti. Jos vaikka yrittäisi muotoilla Italian pääministerin antamaa kuvausta Saksan liittokansleri Angela Merkelistä niin se olisi äärikorrektina jotain tällaista: ”En pidä Merkeliä viehättävänä, koska hänellä on korkea rasvaprosentti istumapehmikkeissä”. Onko tuo nyt sitten yhtään sen parempi? Kukaan ei voi ainakaan haukkoa henkeään, jotta olipas tökeröä.

Olkoonkin, että meillä kaikilla on salainen agenda saada kammettua tietyt kansan valitsemat edustajat pihalle niin ei se onnistu tällaisia kohuja herättämällä. Se, jos Stubb on sitä mieltä, ettei Pohjoismaiden Neuvosto ole mitenkään tärkeä niin tokihan tuon voisi paremminkin muotoilla. Tuskinpa Stubb tätä itselleen on mutissut, kuten hän antaa ymmärtää. Ja vaikka hän joutuisikin ääneen lausumaan kaikki ajatuksensa niin se tuskin eliminoi hänen omaa näkemystään ja mielipidettään asiasta.

Minua rasittaa eniten se, että ollaan heti käsi nitropurkilla tuohtuneena jonkun sanoessa ”ruman sanan” tai kaksi, tai jos ei osaa imitoida muslimien rukouskutsua.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu