Bunga-Bunga, se oli siinä sitten

LCH Clearnet on vajaa tunti sitten nostanut Italian 10-vuotisten velkapaperien talletusmaksua marginaalisesti 5 prosenttiyksiköllä. Seuraan tilannetta ja päivitän tätä blogia.

Ensivaikutelma on, että lupaavalta näyttää sen suhteen, että euron tarina oli siinä.

Ainiin, linkkikin tietty. 🙂 Sivu 2 tästä dokumentista.

Klo 12 päivitys: Italian 10-vuotinen velkapaperi kelpaa 15% alennuksella. Jälkimarkkinakorkoja näkynyt jopa yli 7% kaupoissa.

Lisäsin Aapo Kansikkaan innoittamana muutaman kuvan, jos hänen mielipide asiasta jotakuta muutakin kiinnostaa enempi kuin toteutunut.

Klo 12:30. Aiemmin unohtui mainita, että Italialla on loppuvuodeksi velkoja rullattavana n. 37 miljardin euron edestä ja ensi maanantaina pitäisi olla 5-vuotisen lainan huutokauppa. EKP on ollut jälkimarkkinoilla hyvin aktiivinen ja siksi nuo jälkimarkkinakorot ovat pysyneet näinkin maltillisena. Nyt 10-vuotisen lainan jälkimarkkinakorko on siinä 7,3%.

Italian tilanteesta huomasin kirjoittaneeni yli 2kk sitten, että Italia on siksikin liemessä, ettei Italia ole tankannut velkakirjoilla kassaansa rahaa. Italia on siis kassakriisissä, jos se ei huutokauppaa lainaa.

susijumala

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja. Sähköpostiosoitteeni nykyisin: <a href="mailto:henri.myllyniemi@pp.inet.fi">henri.myllyniemi@pp.inet.fi</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu