Bunga-Bunga, se oli siinä sitten

LCH Clearnet on vajaa tunti sitten nostanut Italian 10-vuotisten velkapaperien talletusmaksua marginaalisesti 5 prosenttiyksiköllä. Seuraan tilannetta ja päivitän tätä blogia.

Ensivaikutelma on, että lupaavalta näyttää sen suhteen, että euron tarina oli siinä.

Ainiin, linkkikin tietty. 🙂 Sivu 2 tästä dokumentista.

Klo 12 päivitys: Italian 10-vuotinen velkapaperi kelpaa 15% alennuksella. Jälkimarkkinakorkoja näkynyt jopa yli 7% kaupoissa.

Lisäsin Aapo Kansikkaan innoittamana muutaman kuvan, jos hänen mielipide asiasta jotakuta muutakin kiinnostaa enempi kuin toteutunut.

Klo 12:30. Aiemmin unohtui mainita, että Italialla on loppuvuodeksi velkoja rullattavana n. 37 miljardin euron edestä ja ensi maanantaina pitäisi olla 5-vuotisen lainan huutokauppa. EKP on ollut jälkimarkkinoilla hyvin aktiivinen ja siksi nuo jälkimarkkinakorot ovat pysyneet näinkin maltillisena. Nyt 10-vuotisen lainan jälkimarkkinakorko on siinä 7,3%.

Italian tilanteesta huomasin kirjoittaneeni yli 2kk sitten, että Italia on siksikin liemessä, ettei Italia ole tankannut velkakirjoilla kassaansa rahaa. Italia on siis kassakriisissä, jos se ei huutokauppaa lainaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu