Euroalueen kriisin avainpelaajat

Monessa joukkueurheilulajissa on lajiin perehtyneiden asiantuntijoiden ja kommentaattorien, sekä ihan tavallisten rivipenkkiurheilijoiden tapana laatia lista avainpelaajista. Näiden edesottamuksia seurataan sitten silmä kovana ottelun aikana. Talouspenkkiurheiljana laadin oman listan euroalueen kriisin avainpelaajista. Minun listallani yksikään näistä pelureista ei ole paljasjalkainen siilinjärveläinen… ainakaan vielä.

Ottelun päätähti on kiistatta Saksan liittokansleri Angela Merkel. Hänen taustajoukoistaan löytyvät mm. Jens Weidmann ja Jürgen Stark. Tähtisikermää kutsutaan kansanomaisesti ”haukoiksi”. He ovat kaikki moraalikadon vartijoita. Heidän henkilökohtaiseen valmennustiimiinsä kuuluu mm. Saksan perustuslakituomioistuin.

Vastapuolen taktiikka on saada Merkel kertomaan saksalaisille faneilleen heidän joutuvansa kantamaan mm. Italian velka. Ei nyt kokonaisuudessaan, ehkäpä tuhannen miljardin euron Italian vastuunkanto riittää. Lisäksi toki tulee takausvastuuta muualta.

Merkel on toistaiseksi pystynyt pelaamaan omaa peliään, eikä ole haksahtanut vastapuolen miinaan. Tähtipelaajaltahan on lupa odottaa selkärankaa.

Toinen mielenkiintoinen tähtipelaaja on nouseva taktinen nero: kreikkalainen Antonis Samaras. Hänen odotetaan kynäilevän kuviot selviksi. Vastapuolella taktiikka perustuu siihen, että Samaras pelataan paitsioon jopa siinä määrin, että vaikka Samaras otettaisiinkin fanien vaatimuksesta vaihtopenkille ei uusikaan pelimies pysty toteuttamaan omaa peliään, vaan on pakoitettu pelaamaan vastustajan kuvioiden mukaan.

Espanjalainen Mariano Rajoy on vähemmän tunnettu, mutta hänestä voi tulla vielä kovakin apu joukkueelleen. Hän kaatunee kuitenkin siihen, että oma tiimi vaatii yli-inhimillisiä suorituksia. Joidenkin mielestä hänet vaihdettiin kentälle aivan liian myöhään. Live-vedonlyönnissä aiemmin tällä viikolla ei luottamusta löytynyt juuri nimeksikään.

Tiimi ei olisi mitään ilman uskollisia faneja. Tällöin ei mielestäni voida tarpeeksi alleviivata italialaisten osuutta lopputulokseen. Mikäli näiden fanien lompakosta ei löydy jatkossa riittävästi tulivoimaa ottelun pääsylippuihin, voi ottelun lopputulos muuttua dramaattisestikin.

Entä meidän oma ehdoton ykkösmies? Vastapuolen taktiikkana voi olla koittaa rapata Merkel pois kentältä ja siinä kohtaa Jyrki Kataiselle voi tulla eteen todellinen näytön paikka. Jos näin käy niin mielenkiinto nousee ennen kaikkea pelisuunnitelman noudattamisessa. Rupeaako häntä jänistämään nähtyään Merkelin jouduttua poistamaan kentältä paareissa?

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu