Kova laskeutuminen?

Ecletica-suojausrahaston pyörittäjän, Hugh Hendryn toinen rahasto (Kiinan shorttirahasto) on tuottanut ihan mukavasti. Täällä Suomessa ja muualla Euroopassa valtaosa laski Kiinan ihmeen kasvun varaan. Tämä on se ”yllättävä” Kiinan hyytyminen, josta kirjoitin viimeksi kunnolla kesäkuussa. 🙂

Tässä linkki siihen aiempaan kirjoitukseen. Euroopan omat ongelmat tulivat lueteltuna jo silloin yhtenä Kiinan suurista ongelmista. Bloombergin Businessweekissä on myös hieman juttua Kiinasta. Tyhjät ja autiot betonikaupungit eivät ehkä olekaan niin hyvä mittari bkt:n kannalta? Samaahan Kreikka koitti marmoripinnoiteltuine metroasemineen.

Jos muuten haluatte lukea Kiinasta mielestäni todelliselta asiantuntijalta niin hakukoneilla kannattaa hakea nimeä Michael Pettis. En nyt enää tiedä monettako vuotta tuo miekkonen on Kiinassa ihmetellyt talouden menoa.

P.S. Sarkozy ottaa jo melko rauhallisesti mahdolliset luottoluokituslaskun puheet. Ilmeisesti alku-uho on väistymässä ja hyväksyminen alkamassa. Kyllä se siitä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu