Diktaattorin poismeno

Pohjois-Korean diktaattorin, Kim Jong Ilin, on kerrottu kuolleen. Tokiossa järjestetään ylimääräinen kokous tapauksen vuoksi. Etelä-Korean pörssin (KOSPI) yleisindeksi otti reippaasti lisäpakkia heti uutisen jälkeen. Kielii siitä, että muutenkin epävakaalla alueella tulevasta vakaudesta ei tiedetä. Koreoiden välisellä rajalla pistetään nimittäin sotilassaappailla jalalla koreasti: raja on sotilaallisesti kaikkein tiukin.

Ensimmäinen sivusto, jonne välittömästi siirryin, oli Stratforin sivut. Harmikseni huomasin kuitenkin, että olen lopettanut tilaukseni sinne. Huomasin lisäksi, miten epätietoisuuden tunne rupesi ahdistamaan. Uutispimento tuntuu kauhealta.

Kim Jong Ilillä oli kuitenkin täysi kontrolli Pohjois-Korean sotilasvoimiin ja sisäiseen poliisiin. Tämä tilanne voi olla kokonaisuudessaan sekaisin. Kim Jong Ilin poika on nuori ja vanhat kenraalit voivat ruveta kapinaankin joutuessaan ottamaan ohjeita ”pojannullikalta” vastaan. Avoimia kysymyksiä on enemmän kuin vastauksia. Vain aika näyttää, mihin Korean niemimaalla päädytään. Alueellisesta epävakaudesta ollaan kuitenkin aidosti huolissaan.

Eiköhän ahdistukseni uutispimennosta olemisesta kuitenkin rauhoitu lähiviikkojen aikana.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu