Ennätykset ovat tehty rikottaviksi

Uusi Suomikin raportoi pankkien uudesta talletusennätyksestä EKP:lle. Ennätykset ovat kuitenkin tehty rikottaviksi ja EKP:n sivuilta kuvankaappauksella ja omalla punakynälläni havainnointia helpottava huomautus kertoo karusti sen, että talletusennätys on jälleen rikottu.

Pankit saavat siis huimaavan 0,25% koron EKP:n talletuksilleen. Vastaavasti suuri pääomapakoa ruokkiva n. 500 miljardin euron jysäys aiheuttaa pankeille yhden prosentin korkomenot. Euriborin ja yli yön talletusten korkoero roikkuu lähellä yhtä prosenttia, joten luottolama pankkien välillä on pikemminkin vain pahentunut kriisin edetessä.

Bloombergin lyhyenläntä uutinen sisältää kuitenkin hyvän sitaatin RBS:n ekonomistilta.

Niskalenkkeihin kuristetut markkinavoimat siis toimivat oikein ja näin ollen euroalueen pankit tekevät tätä tappiollista liiketoimintaa riemuisasti satojen miljardien euron edestä. Sotku siis on edelleen kurssissaan kohti kunnon jysähdystä.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu