Suomeen tuhatkunta kuntaa

Tässä aikain saatossa on erinäisistä blogeista tarttunut paljon yhteiskunnallisia puheenaiheita. Parhautta niissä on se, ettei ne tule niinkään virallisen tuutin syöttämänä pakkopullana, vaan ihan tavallisten kansalaistenkin näkemykset voivat olla paikoitellen jopa seikkaperäisemmin perusteltuja, ollen silti valtakoneiston näkemysten vastaisia.

Ajattelin näin, että mielipiteitä ja kantoja riittää varmasti noin tuhanteen suomalaiseen kuntaan. Ei tarvitsisi riidellä naapurin kanssa niin usein, ja silloinkin kun tarve on, voi parilla askeleella siirtää verotettavan omaisuutensa viereiseen kuntaan. Luulisi kunnanjohtajiakin kiinnostavan. Toki näiden johtajien tulee hoitaa jotain siviiliammattia siinä sivussa, ettei kaikki ole virkaporukoita. Tarpeen vaatiessa kunnanjohtaja voi sitten käydä rukkaamassa äyrejään ylös, jos katsoo olevansa niin hyvä henkilö, että kuntalaiset maksavat mukisematta osansa.

Aloitetaan parin uuden kunnan luomisella. Ensimmäinen on helppo. Se on Guggenheimin kunta. Sen voi irroittaa Helsingistä omaksi pieneksi palatsikseen. Guggenheimiläiset ovat niin tärkeinä omasta pytingistään, että maksavat kuntalaisten kesken rakennus- ja lisenssimaksut. Toki he saavat pitää museonsa pääsylipputulot valtion verotuksen jälkeen. Kunnanjohtajan toimistossa tuskin on ainakaan taideaarteista pulaa, ja henkevä kulttuuri-ilmapiiri edesauttaa hyvin viriävän kunnan jalkeille.

Merkozyn kunnan jäsenet taas saavat yksinoikeuden osoittaa vastuunkantokykynsä eurooppalaisiin tienestikohteisiin. Tämä reittausdarwinismin sijoitusmekka voidaan irroittaa niinikään Helsingistä nykyisten kaupunginosien Jakomäen ja Kontulan alueesta, kunhan vanhoille asukeille on ensin löydetty uudet asuintilat.

Vastaavanlaisia kiistakohteita on varmasti useampikin, jopa siis tuhanteen kuntaan asti, joten ei muuta kuin ideariihi pystyyn ja kehittämään Suomelle selkeästi mielekkäämpää kuntakarttaa.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu