Kahden viikon teerenpeli

Kahden viikon teerenpeli vaihtuu kuuden vuoden erämaavaellukseen. Näin voisin kiteyttää tuntoni vaalien ensimmäisestä kierroksesta. Oletan perussuomalaisten ääntenkosiskelun olevan sekä hienovaraista, että myös ”järkiperusteisiin” vetoavaa. Koitan olla immuuni niille, eli yritän huijata ajukoppaani ja tehdä oman päätökseni 5.2. pelkästään tämän kahden viikon aikana kahden ehdokkaan omaan näkemykseen, miksi hänestä pitäisi tulla presidentti. Enkä siis siksi, miksi persulaisen näkökulmasta hänestä pitäisi tulla puolentoista olympiadin valtion päämies.

Henkilökohtaisena näkemyksenä en usko perussuomalaiseen äänitestamenttiin. Jonkun vaakakupissa merkitsee Raamatulliset näkemykset ja jonkun toisen europolitiikka. Onhan toinen ehdokkaista euromyönteisimmän puolueen takana. Ja kuten aiemmin olen todennut, olen jäsenyyteni Perussuomalaisiin hakenut järkiperustein, eli eurovastaisuuteen – en niinkään siihen, miten miesten- ja naistenpuolten kanssa maataan.

1. kierroksen tulosten jälkeen ensireaktiot joillain oli ymmärrettävästi vahingonilo. En kiellä oikeutta siihen, tappio mikä tappio. Sen sijaan kierroksen tuloksesta ei voida vetää johtopäätöksiä siitä, että Suomen kansa haluaisi maksaa itsensä kipeäksi eurooppalaiseen liittovaltioon päästäkseen. Yksinkertaisesti siitä syystä, että liittovaltio on mahdoton ajatus tällä kokoonpanolla (17 hyvin erilaisessa taloustilanteessa olevaa maata) ja näillä velkamäärillä. Sitä tosiasiaa ei Suomen tasavallan presidentti voi muuttaa.

Jään kuitenkin tuumaustauolle, sillä nyt seurattavaa on paitsi minun ensisijaisen mielenkiinnon kohteen lisäksi myös se, miten jompikumpi Suomen seuraava presidentti hoitaa kirikierroksensa. En usko olevani ainoa perussuomalainen, jolle valinta on vaikea. Toivottavasti riittävä ero järkiperäiseen 2. kierroksen äänestämiseen syntyy.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu