Kreikasta ensimmäinen EU-valtio?

Näin. Juuri tulleiden tietojen mukaan euroalueen kirstunvartijat ovat arvelleet Kreikan velkatason olevan erinomaisen kestävä 123-124% bruttokansantuotteesta. Näin ollen veronmaksajien rahaa sopii siis polttaa jatkossakin. Ehkei he vieläkään ole tietoisia, että koko kriisi lähti täysin käsistä lukujen ollessa 120% bkt:sta? Kreikan kohdalla maan makroekonominen tila huomioiden kriittisillä vesillä liikutaan huomattavasti pienemmissä määrissä.

Mutta tuosta 120%:sta on tullut eräänlainen aksiooma. Zerohedge silppui yhden Bloombergin uutisen paloihin ja analysoi sitä. Median usein toistamat viralliset valheet muuntuvat yleisesti hyväksytyiksi totuuksiksi ja sitten ihmetellään myöhemmin, jotta missä on vika, kun asiat eivät edenneetkään suunnitellusti. Esimerkiksi Kreikan piti olla jo lainamarkkinoilla jo vuosi-puolitoista sitten. Keväällä 2010 otettiin niskalenkkejä, tienailtiin korkoeroilla ja pystyteltiin palomuureja. Seuraavaksi Portugali tulee pyytämään vuoden lisää aikaa ”sopeutustoimiin” ja siitä onkin hyvä luovia kohti velkasaneerauksia. Jos ne tehdään kuten Kreikan kanssa niin saneerauksista ei ikinä tulekaan loppua, kun sisäisen devalvaation äänitorvet ajavat nämä maat keräilytalouden tasolle.

Hollannin valtionvarainministeri kävi jo ehdottelemassa ”pysyvää troikkaa Ateenaan”. Hän on ilmeisesti ja nähnyt, miten paperilla kun saksitaan Kreikan menoja niin velkakestävyys paranee ja maa palautuu maksukykyiseksi. Kun nyt näin ei jostain täysin käsittämättömästä syystä olekaan tapahtunut niin vika onkin jossain muussa ja sitten pitää lähettää viranomaiset asialle. Pysyvä troikka Ateenassa olisikin juuri sitä mainosta, mitä The United (Police) States of Europe kipeiten kaipaa. Mikäli ideaa ei nyt naureta kumoon, kuten pitäisi, vaan lähdetään tuumasta toimeen niin voimme juhlia Kreikkaa 1. onnellisena liittovaltiona Euroopan diktatuurissa. Vaalitkin voitaisiin Kreikassa siirtää vaikka jo vuodelle 3152.

Jos katsotte lukeutuvanne valtamedian syöttöporsaiksi niin muistakaa ihmetellä sitten oikein huolellisesti Kreikan kasvavia levottomuuksia, jotka voivat äityä aina vallankaappausyrityksiin asti.

Jälkimuokkaus: Eräs virallinen totuus on kriisipaketissa ollut puntarin lukemissa 130-135 miljardia. Se on toki jo suurempi kuin 2010 sorvattu 110 miljardia. Näihin paketteihin ei vain ole jostain syystä haluttu mainita kreikkalaispankeille menevää letkurahaa. Uusimmassa paketissa se asettunee johonkin 35 miljardin korville. Luulisi siis, että latomalla kaikista suurimmat lukemat pöytään näytetään markkinavoimille, jotta nyt ollaan tosissaan.

0
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu