Brysselin kuplan alla

Sunnuntaina järjestetään Italiassa – voisiko sanoa jälleen kerran – parlamenttivaalit. Ylen kirjeenvaihtaja Jenna Vehviläinen kirjoittaa vankimman otteen pääministeriydestä saaneesta laitaoikeistolaisen Italian veljet -puolueen puheenjohtaja Giorgia Melonista. Kotimaisessa, vihersosialistisessa mediassa kirjoitus on harvinaisen neutraali.

EU on vahvasti nojalla vasemmiston suuntaan. Siitä huolimatta, että esimerkiksi Euroopan parlamentissa suurin ryhmä on porvarilliseksi naamioitunut EPP. On vaikea sanoa johtuuko Euroopan kuihtuva kehitys tästä sosialismista vai tämä köyhtyminen sosialismista. Kyse on siis klassisen kronologisesta muna vai kana -kysymyksestä.

Meloni on tuntemattomuus

EU:ssa on virinyt hiljainen huoli siitä, että Meloni alkaisi rettelöidä EU:n sosialistista rakennetta vastaan. Huoli on ilmeisen outo ja se liittynee EU:n vasemmistolaiseen perspektiiviin. Esimerkiksi italialainen – yllätyksettömästi taloudesta vastaava – komissaari on vasemmistolaisen PD-puolueen Paolo Gentiloni.

Huoli ilmeisesti liittyy siihen, että Meloni alkaisi asettaa Italian ja italialaisten intressejä etusijalle. Tällaisesta ”vahingollisesta” isänmaallisuudesta on varoittanut myös Suomen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) – hän niin ikään vasemmalta laidalta.

Mutta jostain syystä Ranskan presidentti Emmanuel Macronin tai Saksan pitkäaikainen ex-liittokansleri Angela Merkelin kiskoessa ”kotiin päin” asia ei ollut mitenkään outoa, saati vahingollista. Meloni ja hänen puolueensa eivät ole tuttuja Strasbourgin tai Brysselin salongeissa.

EU pitää myös kuplansa elossa sillä, ettei sinne hyväksytä toisella tapaa ajattelevia. Jos jokin jäsenmaa on aikeissa nostattaa kriittisemmän komissaarioehdokkaan niin siitä syntyy hirmuinen älämölö. Ja sitten sopivasti esiin tulee jokin vanha töppäys, skandaali on valmis ja komissaariksi nouseekin jokin monin verroin ”kiltimpi” henkilö.

Vasemmistolaisuus syö sisältä päin

Lienee jokseenkin selvää, ettei EU tule kestämään useampia itselleen rohmuavia jäsenmaita. EU:n kannalta on mielekkäämpää pyrkiä torjumaan uudenlainen vallanjako. Esimerkiksi poliittinen keskuspankki EKP voi rahoitusinstrumeillaan kiristää jonkun epämiellyttävän valtiojohtajan eroamaan. Oliskohan juuri Italiassa käynyt näin?

Entä onko EKP poliittisessa ohjauksessa? Miettikää vaikka tätä: oletteko kuulleet, että Yhdysvaltain keskuspankki Federal Reserve olisi lähtenyt yksinomaan ostamaan Wisconsinin joukkovelkakirjoja taseeseensa ihan vain siitä iloisesta syystä, että Wisconsin saa velkaantua rauhassa matalammalla korkotasolla kuin muut?

EU tehtailee myös läjäpäin aivan poskettomia direktiivejä, jotka syövät henkistäkin pääomaamme. Jotta esimerkiksi saisimme Brysselin vasikointidirektiivin sovellettua kansalliseksi vasikointilaiksi, käytämme tähän yli puolitoista miljoonaa euroa vuosittain (plus starttiraha) ja ohjaamme resurssejamme kyttäysviranomaisiksi. Se on jostain pois. Se voi olla asiantuntija (pikemminkin useampi) pois yritysmaailmasta.

Tai jos me hääräämme ihan itse viherhankkeille ohituskaistaa, niin tarvitsemme lisää lupaviranomaisia ja oikeussaleihin lisää tuomareita käsittelemään ohituskaistan vuoksi niin ikään lisääntyvistä valituksista.

Meitä on se 5,5 miljoonaa. On toki eri asia taiteilla resursseja syöviä direktiivejä, kun niitä mietitään kymmenmiljoonaisten kansojen resurssien kautta. Tällä tahdilla niitä elämiimme lisäarvoa tekeviä duunareita ei kohta enää ole. Eikä näille duunareille voida maksaa kilpailukykyistä palkkaa, kun vastassa on Brysselin salonkien palkkakuitit kaikenlaisine etuuksineen. Jotka muuten duunarit maksavat.

Että sori vaan, hoitsut.

+14
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu