Demokratian hinta on määritelty

Kaikella on hintansa, sanotaan. Nyt olemme saaneet selville demokratian hinnan sekä siihen liittyvät asiat kuten oikeusvaltio, ihmisoikeudet, sananvapaus, arvopohja ja niin edelleen. Hinta on kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta. Enempää se ei saa maksaa.

Talouslehti Financial Times uutisoi, että saksalaislaskelmien mukaan maan tämän vuoden 1,9 prosentin talouskasvu kääntyisi 2,2 prosenttia pakkaselle ensi vuonna mikäli EU asettaisi Venäjän täydelliseen energiakauppasaartoon. Tämä antaisi Saksan liittokansleri Olaf Scholzille pragmaattisen syyn torpata saartoajatukset.

Mikäli maksettava ”hinta” ei olisi noin korkea, EU-laajuinen energiakauppasaarto voisi siis olla mahdollinen. Nyt kaikilla on hintalappu tiedossa. Demokratiat sun muut ovat omalla tavallaan ihan kivoja juttuja, mutta kahta prosenttia bruttokansantuotteesta näistä ei saa maksaa!

Siellä on muuten vastapuolella sitten sellainen kaveri, jota ei haittaa edes kaksinumeroiset talouden pakitusluvut. Voitte tältä pohjalta tehdä omat veikkauksenne, kuka tämän sodan voittaa.

+8
susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.
Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu