En ole huolissani keskustasta…

Monissa arvioissa on näkynyt ilme, että keskustapuolue kannattelee vihervasemmistoista hallitusta – vaikka porvareilla olisikin laskennallinen enemmistö. Keskusta on tiensä valinnut ja se näkyy mielipidemittauksissa. Bye-bye. Kokoomuksesta olisin huolissani.

Kokoomuksen uudelleen valittu pj. Petteri Orpo painottaa EU-myönteisyyttä. En tiedä, tekeekö hän tämän täyttä ymmärrystä vailla, vai onko hän aidosti tätä mieltä. Selvää on se, ettei häntä haastettu puheenjohtajuudesta. Näin voimme varmaankin sanoa, että hänen linjansa on kokoomuksen linja?

Eduskunnan keskustelussa pääministeri Sanna Marinin (sd.) ilmoituksesta EU:n monivuotisesta rahoituskehityksestä (budjetti) ja elpymispaketista jätti ennakkoon herkullisen asetelman kahden puolueen osalta. Keskustan kipuilu kannatusalhossa ja kokoomuksen ”mukaporvalillisesta” taustasta johtuen.

Keskustassa pakettia kiiteltiin, paitsi Hannu Hoskonen kertoi, ettei allekirjoittanut voi hyväksyä pakettia.

Kokoomuksesta vähän inistiin, mutta Alexander Stubbin ja Jyrki Kataisen taannoiset askelmerkit tuntien tiedettiin, että liika ininä katkaisee polun veronmaksajien lihavien patojen ääreen. Pakettien puolesta äänestävät.

Siis sen saman paketin ja toisenkin paketin puolesta (budjetti ja elpymispaketti). Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd.) totesi, että on vaarallista ajatella omaa kansaa ensin.

Olen todella pettynyt kokoomukseen. Tiedän, että niin olet sinäkin.

susijumala

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja. Sähköpostiosoitteeni nykyisin: <a href="mailto:henri.myllyniemi@pp.inet.fi">henri.myllyniemi@pp.inet.fi</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu