Kunnallisvaalit, mielipide ja demokratian kielto
Kun suomalaiset äänestivät eduskuntavaaleissa päättäjiään, heillä ei ollut aavistustakaan ajatuksesta tuoda pysyvää tulonsiirtomekanismia hallintoalamaisilleen. Rahaa Suomesta pois muiden hyväksi. Hallituspuolueet ovat närkästyneitä perussuomalaisille siitä, että tässä tehdään hallituskysymys.
Minun mielestäni tähän on aihetta. Miksemme mittauta EU:n perussopimuksen henkeä rikkovia ajatuksia? Jos kansanäänestys tämän rahan lappaamisen hyväksyy, niin pulinat pois.
Jotkut sanovat, että ihan kertaluontoista pakettia tässä veivataan. Ei veivata. Kreikalle kahdenkeskiset lainat, väliaikainen ERVV, pysyvämpi EVM ja nyt NGEU. Missä em. paketeissa suomalainen olisi edes vuorollaan saamassa? Ei koskaan. Aina menee rahaa.
Sanon, että rutina kunnallisvaalien kaappaamisesta eduskuntavaaleista loppuu heti, kun EU:n elvytyspaketista järjestetään kansanäänestys, ja sen tahtoa noudatetaan.
On huomioitava, että jokainen suomalainen veronmaksaja kohtaa esimerkiksi kalliimpien tuotteiden hintoja vain siksi, että EU vetää rahat välistä ja velaksi ja Etelä-Eurooppaan.
Eli kansanäänestys tähän ja muut puolueet voivat lopetta rutinansa. Antaa suomalaisten äänestää elvytyspaketista. On tuolla porukkaa, jotka äänestäisi keskustaa tai demareita – jos he eivät olisi hirttäytyneet elvytyspakettiin.
Jos te haluatte lyödä persut niin teidän tarvitsee alkaa kuunnella hallintoalamaisianne. Jos te tekisitte koko ajan niin, ei persuja olisi koskaan syntynyt. Minäkin voisin äänestää kokoomusta.
Te synnytitte persut. Nyt kokoomuksen ei tarvitse pelätä saavani ääntäni.
Olen samaa mieltä, että olkoon rahalahja Italiaan tai vaikka suuri hirmuinen NATO-jäsenyys, minulla on asioista omat vahvat (ja kriittiset) mielipiteeni, mutta jos kansanäänestys niistä jotain päättäisi, laittaisin pulinat pois ja kunnioittaisin kansan tahtoa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä kansanäänestyksen vaatimus monimutkaisista asioista, kuten elvytysrahastosta tai liittymisestä natoon on poliittisilta päättäjiltä pakenemista kansan selän taakse.
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä.
Puoluejohto on kaikkitietävä ja viisas kaiken lisäksi.
Ongelma tietenkin on se että nykyisen hallituksen puolueiden johto ei taida ymmärtää edes aritmetiikan alkeita.
Ilmoita asiaton viesti
Tietysti jos epäilee omaa älykkyyttään tehdä valintaa, voi jättää äänestämättä.
Ilmoita asiaton viesti
Esitit mielenkiintoisen näkökulman kansanvaltaan. Aikoinaan liittyminen euroon hoidettiin tiedonannolla Eduskunnalle. Koska kansa ei ole voinut tietää tästä tukipaketista eduskuntavaaleissa eikä siten ole voinut ottaa kantaa kysymykseen, palaute tulee seuraavissa eduskuntavaaleissa vuonna 2023. Silloin valittavaa Eduskuntaa ei sido tämän Eduskunnan niukka enemmistö, koska perustuslain tasoinen sitovuus on mahdollista vain sitä suuremman määräenemmistön kannatuksella. Ja sellaista ei ole luvassa.
Seuraava Eduskunta voi siis ilmoittaa hallituksensa suulla, ettei edellisen hallituksen tekemät sitoumukset sido Suomea. Asia on vähän analoginen sotasyyllisyysoikeudenkäynnin kanssa, jossa katsottiin Risto Ryti vastuunalaiseksi Suomen jatkosodasta ja siinä tehdystä sopimuksesta Saksan kanssa. Eli Ryti teki diilin, joka ei sitten sitonutkaan Suomea. Tässä rahalahjasopimuksessa ei täyty sitovuus kuin tämän hallituksen aikana, mitä se nyt sitten kestääkään.
Ilmoita asiaton viesti
USA ja presidentti Biden näyttää maailmalle tietä tällaiseen toimintaan.
Hän on jo perunut useita edellisen presidentin asetuksia.
Olemmeko siis tulöossa siihen tilanteeseen että hallituksen päätökset ovat voimassa vain niin kauan kuin kyseinen hallitus istuu?
Ilmoita asiaton viesti
Heli ja Jocke kuvaatte tilannetta joka todennäköisesti tulee olemaan uusi käytäntö vaalien jälkeen suuremassa mittakaavassa kuin aikaisemmin myös meillä. Toki peruihan nykyinenkin hallitus edellisen päätöksiä. Tähän saattaa myös yhdistyä se, että myös tietyt korkeantason virkahenkilöt pistetään uudelleen jakoon.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeuspositivismin suuntauksen mukaan joku laki astuu voimaan täytettyään tietyt lain voimaantulemiselle ennalta säädetyt muotomenot. Samoin oikeustieteessä asiat puretaan yleisesti samalla tavalla ja samantasoisesti kuin ne on myös saatettu voimaan. Eli eurosta irtoaminen edellyttää vain tiedonannon. Se päättää maksut.
Toki seurausten kanssa joudutaan elämään ylisukupolvisesti ja myös vaalikausien yli, mutta se ei poista lakitasoisilta säädöksiltä vaatimusta tietyistä muodollisuuksista ennen kuin ne sitovat seuraavaa hallitusta. Eiväthän lakialoitteetkaan tai valmistelussa olevat lait etene vaan raukeavat vaaleihin. Poliittinen ohjaus vaaditaan.
Ilmoita asiaton viesti