Suomelle kiintoisa vaihtoehto Italiasta

Italian hallitustunnustelija Mario Draghi sanoi suoraan, että mikäli hänestä tulee pääministeri parlamentin tuella niin hänen tärkeä päämäärä on saada euroalueelle yhteinen budjetti. Mikäli italialaiset nyt jostain syystä kieltäytyisivät suomalaisten rahoista niin vaihtoehtona olisi uudet vaalit. Ne voittaisi todennäköisesti eurovastaiset puolueet riittävällä enemmistöllä.

Suomelle tässä onkin kiintoisa vaihtoehto. Miten hallituksemme suhtautuu varsin korkeaa arvostusta nauttivan Draghin missioon? Epäilen, ettei hallituksemme uskalla tyrmätä tätä, vaan saamme kuulla miten yhteisestä budjetista tulee kertaluontoinen, koska se tehdään vain vuodeksi kerrallaan.

Toinen vaihtoehto hermostuttaisi mitä ilmeisimmin markkinat ja sitten saisimme puskea rahaa Etelä-Eurooppaan kertaluontoisilla paketeilla, mitä nyt olemme tehneet kahdenkeskisillä lainoilla, ERVV:n kautta, EVM:n kautta ja hallituksemme innolla myös NGEU:n kautta.

Kertaluontoisuus on siitä jännä ilmiö, että se voi toistua toistuvasti. Ja aina se on tarkkarajainen, koska raja venyy tarvittaessa.

+13
susijumala
Perussuomalaiset Turku
Ehdolla kuntavaaleissa

Olen niukasti alta viisikymppinen toimittaja, Kreikan mantereella elellyt paluumuuttaja, makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.
Sähköpostiosoitteeni nykyisin: henri.myllyniemi@pp.inet.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu