Turvallisuusjonglöörausta

Tiedossamme on, että sekä vasemmistoliitto että vihreät vastustavat niin sanotun rajalain läpimenoa. En nyt lähde spekuloimaan sen koommin puolue-eliittiensä motiiveista toimia tällä tavoin. Katseethan ovat suunnattu sosialidemokraattiseen puolueeseen täysin riippumatta siitä, mitä Suomen turvallisuuden kannalta tärkeästä esityksestä nämä kaksi ensin mainittua puoluetta ovat.

Näiden kahden pienpuolueen asemointi johtaa kuitenkin siihen, että SDP:n koherentti tuki Suomen turvallisuudelle on tuiki tärkeää.

Aihe on sen verran tulenarka, ettei se nouse spontaaneihin keskusteluihin eduskunnan käytävillä. Sen sijaan puolueen komentokeskuksesta tai eduskuntaryhmästä on katsottu tarpeelliseksi tehdä median kautta julkiseksi tosiasia, että puolue on täysin sekaisin:

IS:n tietojen mukaan useat demari­kansanedustajat aikovat äänestää lakia vastaan, vaikka siitä seuraisi erottaminen eduskunta­ryhmästä.” Tällä tavoin kirjoittaa kommentti-julkaisussaan Ilta-Sanomat.

Tietovuodon lähde voi olla niin puolueen ”Suomi alttiiksi hybridivaikuttamiselle” kuin ”kansainvälisten sopimusten on hetkellisesti joustettava kansallisen turvallisuuden edessä” -siivestä. Molemmilla osapuolilla on halu viestiä kansalaisille, että nyt tarvitaan tukea. Tuen suomien hartoiden turvin voidaan puolueen sisäisen railon toisella puolen oleskeleville viestiä, että nyt on takinkäännön paikka ja hypätkää tänne.

Tällainen julkisuudessa pestävä pyykki on luonnollisesti hyvin surullista. Surullisuutta alleviivaa se, että tässä jonglöörataan Suomen turvallisuudella.

susijumala
Perussuomalaiset Turku

Olen toiminut vuosia freelance-toimittajana Suomessa ja Kreikassa. Olen makrotalouden ja frappen suurkuluttaja. Turun PS:n sihteeri (5/2013-12/2013), Turun PS:n edustaja 2014. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija 2/2022 -.

Keskuspankkiaktivisti. Piensijoittaja.

Sähköpostiosoitteeni nykyisin: kts. eduskunnan verkkosivuilta sähköpostiohjeet.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu