Kokoomus – sydän on särkynyt

Mielestäni blogini otsikko sopii tänä päivänä paremmin Kokoomuksen sloganiksi ”Sydän on oikella”-sloganin sijaan, sillä niin monen suomalaisen sydän on nyt särkynyt Kokoomuksen vuoksi. Niin minunkin. Olen järkyttynyt ja surullinen.

Vietimme tiistaina Suomessa veteraanipäivää, sotiemme sankarien muistoksi. Saman päivän iltana Kokoomusjohto ilmoitti vetäytyvänä vastuusta ja vaativansa kaikkia puolueensa kansanedustajia äänestämään tyhjää, kun eduskunta äänestää Suomen itsenäisyydestä eli EU:n elpymispaketista. Sankaruus ja pelkuruus kohtasivat ennennäkemättömällä tavalla toisensa. Molempien joukkojen käsissä Suomen itsenäisyys – välissä 80 vuotta. Silti vain sotasukupolvi oli valmis tekemään sen, mitä isänmaan etu vaati. Kokoomuksen puoluejohto sen sijaan ilmoitti pettävänsä Suomen kansan ratkaisevalla hetkellä.

Tyhjän äänestäminen tällaisessa tilanteessa on sanoinkuvaamattoman suurta pelkuruutta. Sen ei tulisi olla edes mahdollista näin merkittävässä kysymyksessä, joka ratkaisee koko Suomen kohtalon. Kokoomus voi näin jatkossa yrittää esittää, että ei äänestänyt tukipaketin puolesta – vaikka se todellisuudessa juurikin nyt toiminnallaan on varmistamassa paketin läpimenon. Voiko tämän raukkamaisemmin enää toimia?

Mitä me suomalaiset teemme puolueella tai poliitikoilla, jotka eivät kanna vastuutaan näin merkittävässä asiassa? Poliitikot on nimenomaan valittu eduskuntaan vastuunkantajiksi! Suomen itsenäisyyden ollessa kyseessä, ei ole mitään oikeutta äänestää tyhjää. Puolueella ja poliitikoilla tulee olla aina selkärankaa äänestää näin merkittävässä asiassa puolesta tai vastaan. Kaikki muu on silkkaa demokratian halventamista.

Kokoomus kertoo arvokseen yksilönvapauden. Miksi yksilöillä ei ole kuitenkaan Kokoomuksessa vapautta? Myös perustuslain 29 § sanoo, että kansanedustaja on velvollinen toimiessaan noudattamaan vain oikeutta ja totuutta, eivätkä häntä sido muut määräykset. Miksi Kokoomusjohto polkee sekä omia arvojaan, että Suomen perustuslakia, jotka molemmat takaavat kansanedustajille vapauden ryhmäkurista?

Moni suomalainen varmasti miettii nyt, millaisissa käsissä me oikein olemme? Ajetaanko Kokoomuksen johdossa enää Suomen kansan etua, vai omaa tai jonkun muun tahoa etua? Onko puoluevalta ja ryhmäkuri syrjäyttänyt kokonaan Suomen kansan edustamisen ja kansanvallan toteuttamisen? Tiistain jälkeen tätä tuskin kenenkään tarvitsee enää miettiä, kun vastaus näihin kysymyksiin lyötiin märällä rätillä vasten meidän suomalaisten kasvoja. Suomalaisten usko demokratiaan alkaa nyt olla todenteolla koetuksessa. Ja jos tämä toteutuu, on usko kokonaan mennyt.

Tämän kaiken jälkeen tuntui irvokkaalle myös se, kun Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo julkaisi veteraanipäivänä Facebookissa kuvan Suomen lipusta, jossa hän kiitti Suomen veteraaneja sankareina. Seurasin päivityksen kommentteja, joita tulvi Kokoomuksen päätöksestä järkyttyneiltä kansalaisilta ja kävinpä minäkin oman mielipiteeni puoluejohdon päätöksestä kertomassa. Seuraavana päivänä kommenttini oli kuitenkin poistettu kaikkien muiden mielipiteensä kertoneiden kansalaisten mukana. Kansan aito mielipide ei siis Kokoomuksen johdon silmissä saanut tulla kuuluviin tai olla edes olemassa. Mitä tämä kertoo Suomen sananvapauden tilasta, kun kansan valitsemat päättäjät sensuroivat kansan rehellisen mielipiteen ja palautteen näin merkittävästä asiasta?

Ja – jos se olisi edes mahdollista – vielä irvokkaammalle tuntui, kun seuraavana päivänä eräät Kokoomuksen kansanedustajat kertoivat Twitterissä saamastaan poikkeuksellisesta palautevyörystä, jonka he epäilivät olevan ”masinoitu vyörytys”, jota tehdään ”koordinoidusti maamme rajojen ulkopuolelta”. Siinä vaiheessa sekosin jo laskuista, kuinka monesti viimeisen parin vuorokauden aikana meidät tavalliset Suomen kansalaiset mielipiteinemme poljettiin Kokoomuksen toimesta maanrakoon. Kyse on nimittäin meistä aidosti huolissaan olevista tavallisista suomalaisista, jotka rakastamme isänmaatamme.

Sanat ei edes riitä kuvaamaan niitä ajatuksia sekä tunteita, mitä tämä kaikki saa aikaan. Sydän on särkynyt.

Tiedän toki, että Kokoomuksessa on myös paljon aidosti isänmaallisia ihmisiä, jotka kunnioittavat Suomen lakia, haluavat kantaa vastuunsa ja toimia tässäkin tilanteessa oikein. Haluankin nyt erityisesti kiittää niitä muutamaa Kokoomuksen kansanedustajaa, jotka ovat jo nyt puolueen linjasta poiketen ilmoittaneet äänestävänsä tukipakettia vastaan. He ovat näin osoittaneet, että he todella kunnioittavat ja noudattavat Suomen perustuslakia ja totuutta, sekä palvelevat kansaa eivätkä puoluetta. Kiitos siitä.

Lopuksi palaan vielä veteraanipäivään. Veteraanipäivän iltana muistelin veteraanien uhrausta ja kuljin ajatuksissani sankariristille, jossa olen viime aikoina useasti käynyt pohtimassa Suomen historiaa ja nykytilannetta. Ajattelin, että me olemme sankarien, emmekä pelkurien jälkeläisiä. Meidän tulee muistaa heidän tekonsa ja viedä niitä omassa elämässämme eteenpäin ja siirtää heidän perintönsä omien tekojemme kautta jälleen tulevalle sukupolvelle. Pitää kiinni rohkeudesta seisoa horjumatta tämän maan puolesta joka tilanteessa, vaikka saisimme vastaamme voimakastakin painostusta. Sen me olemme velkaa veteraaneille ja velvollisia vuorostamme tekemään tulevalle sukupolvelle.

Vielä on siis aikaa tehdä oikein. Siksi minä Suomen kansalaisena pyydän, että Kokoomus antaa kansanedustajien äänestää EU:n elpymispaketista omantuntonsa mukaan. Se on ainoa oikea teko.

 

 

+29
Suvi Ahonen
Sitoutumaton

38-vuotias sairaanhoitaja ja kahden lapsen äiti Keski-Suomesta. Kristilliset arvot.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu