Hirmuinen kiima Suomessa!

Maailmalla olen töissä tavannut paljon tanskalaisia ja norjalaisia.  Kestäviä ystävyyssuhteita on syntynyt, vaikka kumpikin valtio kuuluu NATO-puolustusliittoon. Venäjä ei ole uhka kummallekaan, mutta varmuuden vuoksi ovat liittyneet NATOon. Norja ja Tanska eivät kumpikaan ole uhka Venäjälle, enkä tunne ainuttakaan NATO- tai muuten sotakiimaista norjalaista tai tanskalaista.

Onko osa meistä suomalaisista masokisteja, jotka ovat kiintyneitä rakkaaseen ja rauhantahtoiseen Venäjään, joka aikojen saatossa on aina rauhantahtoisesti hyökännyt Suomeen, sortanut ja hävittänyt maatamme – tosin rauhantahtoisesti ja rauhanasein – ystävyyden, yhteistyön ja avunannon hengessä.

Synnyin evakkomatkalla Forsassa 1941 ja vietin kiertelevää elämäntapaa vuoteen 1948 asti ja opin sopeutumaan ties mihin. Ikäviä evakkoudesta johtuvia muistoja ei ole.

Suomi teki Neuvostoliiton vaatimuksesta hyökkäämättömyyssopimuksen 1932. Se uusittiin jo 1934  kestämään 10 vuotta, ja Neuvostoliitto hyökkäsikin vasta 1939 sotaa julistamatta ja pommittaen kaupunkeja – rauhantahtoisesti rauhanasein.  Erotettiin Kansainliitosta.

 

 

+11
taistolainen
Sitoutumaton Tuusula

Olen äänestänyt maalaisliittolaisia, demareita, liberaaleja, kokoomuslaisia, keskustalaisia, vihreitä ja Tuusulan puolesta - kerran RKP:n edustajaakin. Töitä olen tehnyt psykiatrisen osastoryhmän sairaalakolun perustajana ja rehtorina Kellokoskella. Toistakymmentä vuotta olen raatanut maailmalla Namibian koulutusjärjestelmän kehittäjänä (+ 3v) ja Kansainvälisen Punaisen Ristin delegaattina kehittämässä venäjän Punaista Ristiä (2v), Keski-Aasian viiden stanin Punaisia Puolikuita(2v) ja Sri Lankan Punaista
Ristiä (1v).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu