Miksi kansallisvaltioissa käy myllerrys?

Kiinteistömoguli, bisnismies, TV-juontaja Donald Trump lumosi U.S.A.:n kansan, hämmentää koko maapalloa, on pienentänyt U.S.A.:n keskikokoiseksi kummajaiseksi, tottelee Putinia ja Kim Young Unia ja muita veijareita, kiusaa Eurooppaa yms. – twiittaa ahkerasti höperyyksiä.  Ja mikä hämmästyttävintä – nauttii Republikaanipuolueen vankkumatonta tukea!

Entinen toimittaja Boris Johnsson on saanut aikaiseksi lähes yhtä valtavan määrän hämmennystä kuin Trump ja on tehnyt Britannian epäluotettavaksi kansainväliseksi toimijaksi, mutta näyttää johdattavan puolueensa suureen vaalivoittoon eli on kansansuosikki. Niin se käy! Kurt Vonnegut sanoisi.

Nämä kaksi Maapallo-teatterin tähteä ovat nousseet valtaan demokraattisissa maissa. Eikö demokratia systeeminä toimi? Vai ovatko maiden kansalaiset tyhmiä? Vai onko kyseessä demokratian ja kansalaisten tyhmyyden tahaton tuote ja tulos?

Meneekö demokratiaa hyväksymättömillä tai käyttämättömillä mailla paremmin?

Venäjää romuttaa entinen vakooja, joka innostaa kansaansa sortamalla naapurimaita ja kahmimalla lisää maata, mikä tosin luotettavasti sopii imperialistisen Venäjän, Nauvostoimperiumin ja imperialistisen Venäjän jatkumoon eikä ole sikäli yllättävää, vaan luotettavan ennakoitavaa toimintaa. Suuri myllerrys on taas kerran odotettavissa.

Nälkä-, raketti- ja ohjusmaa Pohjoiskorea on maailmanhistorian diktatuurien joukossa hyvin uudenlainen kummajainen, jonka Rakasta Johtajaa myös Donald Trump sanoo rakastavansa.

Maailmanmenoa seuraavilta ja ajattelevilta ihmisiltä vaatii hyvää itseluottamusta elää tyynenä ja jokseenkin luottavaisena, että hyvin sentään menee. Liian isolta osalta on (maa)pallo hukassa.

taistolainen

Olen äänestänyt maalaisliittolaisia, demareita, liberaaleja, kokoomuslaisia, keskustalaisia, vihreitä ja Tuusulan puolesta - kerran RKP:n edustajaakin. Töitä olen tehnyt psykiatrisen osastoryhmän sairaalakolun perustajana ja rehtorina Kellokoskella. Toistakymmentä vuotta olen raatanut maailmalla Namibian koulutusjärjestelmän kehittäjänä (+ 3v) ja Kansainvälisen Punaisen Ristin delegaattina kehittämässä venäjän Punaista Ristiä (2v), Keski-Aasian viiden stanin Punaisia Puolikuita(2v) ja Sri Lankan Punaista Ristiä (1v).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu