Onko Jumala kaikkivaltias ja jokaista ihmistä rakastava?

Ukrainalaisten tappaminen ja kaupunkien tuhoaminen on Moskovan patriarkan siunaamaa ja hartaan ortodoksin Vladimir Putinin johtamaa. Tällaista kaikkivaltiaan Jumalan sallimusta ja syvää rakkautta en tajua. Tosin ylivoimainen osuus maailmanmenosta on sellaista, jota en ymmärrä.

Ihminen maailmanmenon ohjailijana taitaa olla Jumalaa huonompi: hiljan venäläinen johtajaihminen julkisesti kertoi vihaavansa ukrainalaisia ja haluavansa, että heidät hävitetään. Ihmisten perustama maapallon omatunto, rauhanrakentelija YK, on haluton ja voimaton saattamaan Medvedevin kaltaiset VIHAmiehet maallisessa oikeudessa edes syytteeseen saati tuomituksi hirmuisesta, aiempia natseja pahemmasta vihapuheesta.

Arvelemme että ihminen, jonka me ihmiset itse olemme nostaneet eläinkunnan yläpuolelle, on eläimiä älykkäämpi ja viisaampi. Todisteita arvelulle löytyy helposti: meillä on mm. internet, mainioita aseita valtavat määrät ja kaiken huippuna atomipommi. Kyllä me maapallon valtiaita selvästi olemme ja ainoa kaiken elämän maapallolta tuhoamaan kykenevä laji. Eläköön viisas valtias ihminen! Oravista tai edes sinivalaista ei olisi johtajiksi maapallolla.

Vaikka Jumala rakastaa ihmisiä ja hänellä on kaikki valta taivaassa ja maan päällä, ihminen ei edes Kaikkivaltiaan avustamana osaa rakastaa ja hallita elämää maapallon pinnalla – lähiavaruudessa menee toistaiseksi yhteiselo sentään sopuisammin. Onko toivoa!

En nyt keksi muuta helpotusta ahdistukseeni kuin lähteä mustikkaan ja metsän rauhallisten ja viisaiden eläinten kanssa keskustelemaan.

0
taistolainen
Sitoutumaton Tuusula

Olen äänestänyt maalaisliittolaisia, demareita, liberaaleja, kokoomuslaisia, keskustalaisia, vihreitä ja Tuusulan puolesta - kerran RKP:n edustajaakin. Töitä olen tehnyt psykiatrisen osastoryhmän sairaalakolun perustajana ja rehtorina Kellokoskella. Toistakymmentä vuotta olen raatanut maailmalla Namibian koulutusjärjestelmän kehittäjänä (+ 3v) ja Kansainvälisen Punaisen Ristin delegaattina kehittämässä venäjän Punaista Ristiä (2v), Keski-Aasian viiden stanin Punaisia Puolikuita(2v) ja Sri Lankan Punaista
Ristiä (1v).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu