Putin tekee sitä, mihin hänet on kaulittu?

Vladimir Putin innostui 15-vuotiaana vakoilijan ammatista, ja kutsumustietoisena pääsi KGB:n jäseneksi 1975.  Hänesta kaulittiin tiedustelu-upseeri, lähetettiin Itä-Saksaan Dresdeniin 1985,  mistä hän palasi Neuvostoliittoon 1990. Ura eteni Venäjällä hyvin, ja 1998 Presidentti Jeltsin nimitti Putinin pahamaineisen KGB:n  pian pahamaineiseksi kasvavan seuraajan FSB:n johtajaksi.

Meidän arkisia ja vähäpätöisiä toimia puuhailevien ei ole helppo kuvitella tai tietää vakoilijan koulutusta.  Siinä puristetaan ihmisestä pois kaikki ammattiin sopimaton, kuten rehellisyys, inhimilliset tunteet ym ammatinharjoittamista haittaava.  Jotain on pantava tilalle, että aparaatti toimisi: poistetun omatunnon ja muiden inhimillisten tunteiden tilalle kehitetään mm. automaattisen valehtelun ja kylmän tappamisen taidot. Putinin kohdalla kaikki ei mennyt putkeen:  hän on myöntänyt ja tunnustanut, ettei hän koskaan osallistunut KGB:n tai FSB:n rikolliseen toimintaan.

Tällaisen valssimyllyn läpikäynyt, edelleen Stalinia ihaileva ja Neuvostoliittoa kaipaava pieni mies tekee varmasti parhaansa ja sen mitä osaa ja miten osaa. Pitäisi arvostaa enemmän ja arvostella vähemmän.

+3
taistolainen
Sitoutumaton Tuusula

Olen äänestänyt maalaisliittolaisia, demareita, liberaaleja, kokoomuslaisia, keskustalaisia, vihreitä ja Tuusulan puolesta - kerran RKP:n edustajaakin. Töitä olen tehnyt psykiatrisen osastoryhmän sairaalakolun perustajana ja rehtorina Kellokoskella. Toistakymmentä vuotta olen raatanut maailmalla Namibian koulutusjärjestelmän kehittäjänä (+ 3v) ja Kansainvälisen Punaisen Ristin delegaattina kehittämässä venäjän Punaista Ristiä (2v), Keski-Aasian viiden stanin Punaisia Puolikuita(2v) ja Sri Lankan Punaista
Ristiä (1v).

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu