Järkyttävä tiedonanto rasismista

Hallituksen tiedonanto rasismista on järkyttävä. Hallitus on tarvinnut sata asiantuntijatahoa kertomaan, mitä Suomen perustuslaki ja lainsäädäntö, EU:n arvot sekä YK:n ja Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimukset ihmisoikeuksista ja rasismista kertovat.

Mitään perustavaa selvitystä ei ole siitä, miten rasismi Suomessa ilmenee ja mitkä ovat suomalaisen rasismin syyt. Ainoa viittaus näihin on ”työmarkkinoilla ja koulutuksessa” ilmenevät asenteet, ”joita pitää muuttaa”. Ja tätä paperia tunnutaan yleisesti poliitikkojen keskuudessa pidettävän hyvänä.

Kuinka ratkaistaan ongelmia, jos niiden syitä ja seurauksia ei tiedetä?

Rasismi on tärkeä aihe politiikassa. Se on helppo teema, jossa oikea ja väärä ovat selvät. Mutta halutaanko sen avulla nyt siirtää huomio pois muista tärkeistä ja vaikeammista asioista: Suomen velan kasvu yli 150 miljardiin, presidentinvaalien alla tarvittava keskustelu ulkopolitiikasta, ulkomaille menevät tukimiljardit, hyvinvointialueiden ongelmat, sosiaaliturvan heikennykset, Suomen infrastruktuurin heikkeneminen, työttömyys jne…

Suomi on hyvä maa, ja sen asioita pitää hoitaa yhdessä – maahanmuuttaneet mukaan lukien. Käyty rasismiriitely ei anna hyvää kuvaa Suomen asioiden hoidosta.

 

Tapani Huovila

Fil.tri (aatehistoria)
Dosentti (journalistiikka)
Älä usko kaikkea, mikä on totta
www: huovila.eu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu