Li pääsee kaveriensa ryhmään

Venäjä-mielinen laita­vasemmisto vaali­voittoon Saksassa – puolue­johtaja: Ukraina ei tule voittamaan
Puolueen johtaja oli vaalitulokseen tyytyväinen.

JAA

TALLENNA

KOMMENTIT

Puolue perustettiin tammikuussa.
Puolue perustettiin tammikuussa. KUVA: KARINA HESSLAND / REUTERS

Kaarlo Somerto
10.6. 15:15
UKRAINAN sotilaallista tukea ja Venäjään kohdistettuja pakotteita vastustava Bündnis Sahra Wagenknecht -puolue (BSW) keräsi sunnuntaina eurovaaleissa Saksassa 6,2 prosenttia äänistä.

Äänisaalis toi kokeneen laitavasemmistolaispoliitikon Sahra Wagenknechtin perustamalle, johtamalle ja nimeä kantavalle puolueelle kuusi paikka Euroopan parlamenttiin.

– Upea tulos, kuvasi Wagenknecht ajatuksiaan vaalivoitosta saksalaiselle Zweites Deutsches Fernsehen -yleisradiomedialle.

Wagenknecht itse ei ollut ehdolla eurovaaleissa. Hän oli kuitenkin näkyvästi mukana johtamansa puolueen vaalikampanjassa.

VAALIT olivat ensimmäiset, joihin viime tammikuussa perustettu BSW osallistui. Saksan liittovaltiopäiväedustaja Wagenknecht perusti puolueen lähdettyään laitavasemmistolaisesta Die Linke -puolueesta syksyllä 2023.

BSW oli eurovaaleissa Saksan viidenneksi suurin puolue jättäen taakseen muun muassa maan hallituksessa olevan FDP:n. BSW:n kannatus oli yli kaksi kertaa niin suurta kuin pienpuolueeksi kuihtuneen Die Linken.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010489367.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu