ALVA JA POHJATON VOITON TAVOITTELU – JYVÄSKYLÄN EI TULE ASTUA ANSAAN !

Jyväskylässä ollaan astumassa suoraan ansaan, jos yksi kansallinen perusinfra myydään globaaleiden markkinoiden käsiin.

Jyväskylän kaupunki selvittää parhaillaan energia- ja vesiyhtiö Alvan vähemmistöomistuksen myyntiä. – Kyseisessä kaupassa ei itseasiassa ole mitään järkeä. Keskeinen ongelma on se, että yksityistämisen seurauksena kyseisen monopolin toimintaa harjoittaa omistajilleen voittoa tavoitteleva yritys eikä julkisyhteisö. Tällöin toiminnasta saatavat voitot eivät hyödytä palvelujen maksajia, eli kansalaisia ja kuntalaisia, vaan yrityksen omistajia. Tämä tietää myös eittämättä kuluttajahintojen ja tariffien voimakasta nousua. – ”Kansa maksaa!” tapahtuu tässäkin asiassa ja rankasti.

Jo tässä vaiheessa on järkevää lopettaa kokonaan kalliin konsulttiyhtiön rahoittaminen ja luopumaan myyntihankkeesta. Se on turhaa tässä järjettömässä yhtälössä. Perusteita tuottavan yhtiön omistuspohjan laajentamiselle ei ole olemassa.

Asiassa on tärkeää muistaa kunnallislaki. – Kunnallislain sääntely sanoo seuraavaa: ”Perustana on, että kunnat harjoittavat varsinaista liiketoimintaa vain erityissyistä eli lähinnä silloin, kun markkinoilla ei ole vielä muita toimijoita ja kun toiminta on yleisen edun mukaista”.

Järki käteen, toivon …

tapanimaki1

Keski-Suomen maakuntavaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu