Kotihoidontuen poistaminen olisi järjenvastainen !

A-TALK:n (Yle 28.1.2021) puheenjohtajien tentissä oli esillä yhtenä aiheena kotihoidontuen mahdollinen poistaminen. Perustana tälle oli työ- ja elinkeinoministeriön asettama tutkijaryhmän esitys kotihoidontuen poistamista keinoksi työllisyyden kohentamiseksi. Ryhmän näkemyksen mukaan vauvaikäisen lapsen kotona olevan vanhemman tulonlähteen katkaiseminen lisää työllisyyttä pitkällä aikavälillä jopa 10 000 hengellä.

 

Hallitus poisti jo eläkeputken työllisyyden nimissä. Nyt halutaan samoin perustein iskeä lapsiperheisiin. Kummatkin ovat harhaa ja lisäävät ongelmia molempiin elämän olosuhteisiin. Näillä toimilla ja päätöksillä lisätään työttömyyttä, ei työllisyyttä. Väite, että kyseisen tulonlähteen lopettaminen pakottaa töihin on järjenvastaista. Perhe-etuuksien tarkoitus on mahdollistaa lapsen hoito kotona. Kyse on arvovalinnasta ja lapselle hyvin tärkeästä asiasta.

 

Olen esittänyt mm. Keski-Suomen maakuntavaltuustossa huoleni syntyvyyden laskusta, joka on valtakunnallinen. Tämän on todenneet useat eri tahot. Syntyvyyden laskua valitetaan, mutta teot ovat päinvastaiset. Jos syntyvyys halutaan oikeasti nousuun, Suomen on ehdottomasti lopetettava lapsivastainen toimintatapa perheitä koskevissa kysymyksissä.

 

Vanhemmat tekevät merkittävän palveluksen yhteiskunnalle kasvattaessaan lapsiaan, sillä lapset ovat ennen kaikkea toimivan yhteiskunnan elinehto. Koti ja perhe ovat yhteiskuntamme peruspilareita. Tämän tulisi näkyä myös päätöksienteoissa. – Missään olosuhteissa ei ole järkevää tehdä lisää työttömiä ns. uudistuksilla. Siinä sahataan Suomen omaa oksaa poikki.

tapanimaki1
Perussuomalaiset Jyväskylä

Keski-Suomen maakuntavaltuuston PS-ryhmän puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunginvaltuutettu, eduskunta-avustaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu