EU Suomi kuopassa

Katsoin sattumalta vanhoja Karpon ohjelmia joita voi nykyään katsella hänen you tube kanavallaan vaikka eläkkeellä onkin. Samalla muistui mieleen hänestä tehty elokuva jota en ole nähnyt…

Suomesa puuttuu nykyään Karpon kaltainen oikeuden puolustaja jonka perusidea ohjelmanteossa on ollut laillisesti tehtyjen vääryyksien esille tuominen. Kansankielellä ilmiö tunnetaan enemmän oikeusmurahana.

Vanhojen ohjelmien seuraamiseen voi jäädä koukkuun ja samalla huomata kuinka maailma on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä. Sittenkin räikein vääryys elinaikakani näyttää tapahtuneen EU:n muodossa vaikka onkin tuntunut sille että voimakkaan alkukritiikin jälkeen koko asia on jollain tapaa hautautunut tai se ei tunnu enää niin todeliselle. Aivan kuin Suomalaiset olisivat vieraina omassa maassaan ja kriittisesti euroopan unioniin suhtautuvat saavat helposti negatiivisen leiman.

EU kritiikin kärjen voisi kohdistaa nykyään siihen mitä itse näkee. Pelkästään Kouvolassa ja kuntalitoksen myötä luulisi että Sokea Reettakin näkisi mitä tälle alueelle on tapahtunut : syrjäkylät ja taajamat autioituu ja jäljelle jää muuttotappion jälkeen lapset, vanhukset , hullut ja humalaiset.
Muuttotapiota ei kärsi enää yksin Suomen paikkakunnat vaan koko Suomi.
Lopetettujen toimintojen lista on pitkä ja rakennukset jäävät pystyyn kuin neutronipommi olisi
tippunut…

Ehkä asia valkenisi paremmin kun projisoi Suomen ongelmia pieneen mutta pippuriseen Viroon josta Karpo on joskus tehnyt ohjelman . Tässä ohjelmassa Tiit Veeber joutuu vankilaan siitä hyvästä että asettui vastustamaan Kaasuyhtiötä. Ihmisoikeuskantelun jälkeen asetelma muuttui siten että vankilaan joutuivat poliisit  .
Tiit valitti EU:n myötä tapahtuneen kehityksen johtaneen siihen että maassa ei olisi enää omaa metsää,yrityksiä ,rahaa eikä oikein muutakaan kenenkään tietämättä ketkä Viron nykyään omistaa.
Ainoa mikä Neuvostovallan ja EU:n jälkeen on säilynyt ovat perheet.

Voisimme väittää että Suomen kohtalo on sama kuin Virolla tai muilla jäsenvaltioilla joiden velka on kasvanut niin suureksi ettei tästä aiheesta olla käyty riittävää keskustelua sen suhteen voiko jäsenyydestä enää erota ? Populismia sitäkin enemmän. Samaan tapaan meilläkin on nähty yritysten omistuksen muuttuvan ulkomaalaisomistukseen tai että maata voidaan käyttää surutta kaivostoimintaan oikein kenenkään voimatta puuttua siihen vaikka asuinssijoillaan elääkin.

Tätä taustaa vasten nykyinen politikointi on aika omalaatuista toimintaa josta voitaisiin kysyä kuinka rehellistä se on ? Mitä hyötyä Suomelle EU:sta enää on jos emme enää hallitse omaa maatamme vaan hallitusvastuussa istuvat kansanedustajat muistuttaa enemmän viranhaltioita kuin että hallitus pystyisi tekemään itsenäisi päätöksiä ! Tästä  viimeisin esimerkki kriisipaketin nimellä tunnettu sopimus siitä kuinka Suomi rahoittaa muita jäsenmaita tappiollisesti.
– Presidentti Niinistön kannattajille tiedoksi että hän on ollut mm. euroopan kansanpuolueen kunniajäsen jane… selvää ristiriitaa Suomen ja EU:n etujen suhteen…

Kaikesta huolimatta – Silloinkin kun perusuomalaiset olivat hallituksessa – on julistetu että aina on ollut enemmän tai vähemmän talouskasvua. Sitä ei sitten olla oikein koskaan kansantajuisesti kerrottu miten tälläinen tapahtuma olisi ollut mahdollista samaan aikaan kun valtio on velkaantunut ja 2018 kehitys johti kuntien historiallisen huonoon talouteen.

Pelkästään Kouvolassa näin tuoreeltaan huussissa isuessani Kouvolan kaupungin julkaisun jossa esitettiin talous positiivisesti.
Siinä ei sitten kuitenkaan olla esitetty velan määrää joka oltiin saatu kaunisteltua velka taseeseen vietynä !
Ja kaiken jälkeen kun leikkauslistoja on viety läpi saadaan nousujohteinen käyrä mutta aina jätetään selittämättä se kuinka tähän on tultu : jatkuvaa tappiota tehden !

Tässä olisi taloustieteen professoreille työsarkaa mikä on reaalinen talouskäyrä sitten kun kaikki tappiollinen toiminta on tapahtunut ! Väitän että reaalisesti taloustilanteen esittäminen näyttää vähintääkin naurettavalle kun se poliitikkojen tai EU kannattajien taholta esitetään positiivisena.
Tästä Kouvolassakin lienee perimmältään kyse : Kun samaan aikaan julkisuudessa on selvä työilmapiiri ongelma , muuttotappioisuus ja talous alamäessä yritetään jollain ihmeen imagolla parantaa syntyneitä haavoja vaikka itse tauti ei ole mihinkään kadonut , ei näytä katoavankaan vaan pahenee kohti kriittistä pistettä. Siis loppujen lopuksi suuret tappiot esitetään siten että talous on taas nousussa !

Toistaiseksi esim. EU:n omien sääntöjen puiminen on jäänyt vähemmälle ja itse olen siitä yrittänyt aina ruiskaisemalla esittää omaa mielipidettäni että Suomen velka ei saisi olla yli 60% bruttokansantuotteesta. Joissain EU velka on kai kivunut jopa 300 % josta tulee kyllä entinen
Neuvostoliitto mieleen millainen hyperinflaatio laukkasi kun Valtio painoi vaan rahaa lisää markkinoille sen johtaessa rahan arvon romahtamiseen… Toiminallisuuden legimiteetti on jäänyt vähälle pohdinnalle ja jos kyse olisi Suomen lakien rikkomisesta niin mitä sitten ? Kuinka hallitus tai eduskunta voisi puuttua nykyiseen rahapolitiikkaan siten että oikeus tapahtuisi ?

Sen sijaan aika näyttää kuluvan kaikessa turhanpäiväisessä puuhastelussa josta olen joskus luonnehtinut toimintaa jonkinlaiseksi terapiaksi sitten kun kaikki suuremmat vääryydet on saatu vietyä läpi.
Omantunnon kysymyksiä voi harrastaa kaikkien yhteisellä luvalla kun se ei haittaa bisneksiä.

Tästä ei ole pitkä matka siihen toimiiko edustuksellinen demokratia ollenkaan varsinkaan EU:ssa jossa ei edes europarlamentissä käydä esityslistoilla  olevia asioita läpi vaan omahyväiset ja kehuiset ministerit sitten ovat tyytyväisiä median pönkittäessä saatuja tuloksia.
Muuta polekiikkia ei näy eikä kuulu.
Suomelaiset riitelee keskenään. (Meinasin kirjoittaa että Saamelaiset…)

Koronaviruksen myötä kaikki talousongelmat on laitettu viruksen piikkiin.
Kannattajat pääsee kuin Koira veräjästä.

Edelleen Englannin EU ero ei näytä herättäneen mitään suurempaa keskustelua kuin että koko tapahtuma oltaisiin kuitattu tyydyttävällä kauppasopimuksella.

Miten on mahdollista että Suomi on ainoa pohjoismaa jolla ei ole omaa rahaa .

Näyttää sille että kun ymmärrys ja tieto asioiden todelisesta laidasta puuttuu tullaan siihen takapeiroisesti leikkauslisoja purkien kääntäen ajateltuna mikä olisi viisasta.
Joskus suoranaista tyhmyyttä ja typeryyttä viljellen hyvässä uskossa.

Kilpailu on kaventunut, lehdistö on kaventunut ja nykyään useat yrittäjät kokevat suurta tuskaa kun pandemian varjolla yrityksiä menee konkurssiin.

Kuntapolitiikassa vieläkin salamyhkäisempää toimintaa jossa paranoksaalisesti ollaan julkisuudessa mutta samaan aikaan kiistetään ongelmia.

 

tapio nippala

Työtön kuvataideharrastaja. Suomea kierretty ristiin ja rastiin ja vanhemmiten jämähtänyttä lähiöelämää...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu