Kahvipaketilla suomi pelastuu ?

Turha kai sanoa että lähestyvien kuntavaalien takia galluppeja tullaan julkaisemaan tavan takaa josta aiheesta olen kirjoittanut jo vuosia sitten. Täällä Kouvolassa aiheesta kirjoittaminen jäi paikallislehdessä julkaisematta kuten monet muut mielipidekirjoitukseni joka oma lukunsa.
Elämme kaventuneen lehdistön, median maailmassa jossa sananvapaus on pelkkää sananhelinää.

Kun nykyvaalit ovat muuttuneet enemmän median kautta tapahtuvaksi ” yleisurheilumaaotteluksi” jossa vaalikoneilla tai muilla teknisillä välineillä avitetaan kilpailuhenkeä olen joskus vuosia sitten todenut että voiko tulospalvelun seuraaminen olla kuin raviradalla jossa sitten seurataan mikä puolue maalinauhan katkaisee ensimmäisenä ? Mitä äänestäjä voittaa ? Riittääkö pelkkä hyvä mieli mihinkään ? Tästä voitaisiin nostaa lukuisia erilaisia vaalivoittoja esiin vaikka kokonaiskannatus onkin sitä mitä on…

Yritetään edes ? Vaikka perusuomalaiset ovat rynnimässä kuntavaaleissa niin missä he sitten ovat menestyneet tai onko sillä mitään merkitystä mihinkään jos mikään muu puolue ei tee yhteistyötä heidän kanssaan. Tai mitä iloa on äänestää sosiaalidemokraatteja jotka eivät ole saaneet oikein mitään muuta aikaan kuin sen että suosio on korkealla vaikka tälläkin tasolla kyse on vaan viidesosasta annetuista äänistä ja vielä huonompi kun katsotaan äänestämättä jättäneiden osuutta josta kirjoitin presidentinvaalien aikaan siten että hypetulos olikin todelisuudessa huomattavasti alemmalla tasolla.
Kepu voi edelleen voittaa maaseudulla mutta mitä sitten ? Kokoomus vaan takaa EU ja nato optiot eikä talous tule heidänkään taholta pelastumaan; vaalittaktisista syistä voi sitten todeta mitä tapahtuu.
Vihreät on täysin turha puolue.
Vasemmistoliitto voisi lisätä kannatusta perimällä muilta puolueilta n.3% kannattajakuntaa takaisin eräänlaisena fasismin vastapainona.
Sitten olisi tarjolla perinteinen keräilyerä pienpuolueiden merkeissä jossa tunnettu monimiljonääri kuvassa mukana lähinnä Helsingin vaalipiirissä…

Kaiken tämän hälyn alle jäävät EU kriittiset ihmiset joilla ei ole välttämättä mitään äänestyskanavaa ja ulkomaalaiset jotka eivät tiedä missä voisivat äänestää ehdokkaasta puhumattakaan.
Tyhjiä äänestyspaikkoja sitäkin enemmän; ei äänen ääntä…

Samaan aikaa Venäjän epädomokraattinen kehitys on nostettu julkisuudessa esiin ja euromyönteiset poliitikot näyttävät kunnostautuneen tämän asian suhteen vaikka EU:n suhteen ei osata sanoa oikein mitään. Velkaongelman takia ollaan hiljaa. Joidenkin poliitikkojen vastaukset tietää kysymättäkin ja käytänössä koko toiminta jatkuu euron ( yhteisvaluutan ) romahtamiseen josta on ollut jo merkkejä.
Ja jos tiedetään että mitään muuta siitä ei seuraa kuin uusi alku ei vastuuta hukatuista miljardeista tarvi kantaa; ne kirjataan tappioksi.

Kouvolassa kuntapolitikaan näkökulmasta suurin epäkohta on kuntaliitoksesta johtuva kuntalaisten kuuleminen , rahojen tärvääminen toisarvoisiin hankkeisiin kun kunnan tärkein tehtävä olisi keskittyä palvelujen tuottamiseen.

Postista vielä sen verran että ne jotka eivät käsitä sen poliittista puolta ja negatiivista suhtautumista siihen kehitykseen voisivat muistella Sipilän hallituksen toimintaa. Minä työttömänä olisin voinut olla senaatintorilla ennemmin kuin missään muualla.

Kun mielipidekirjoittelu on ahdettu nurkkaan on ainoa ulostulo Kouvolassa ollut melkein toisten kirjoitusten kautta kommentointi. Siinä kerettiin jo kannustamaan kuntapolitiikkaan mukaan kun itse totesin jäitä hattuun laittaen että hyvä jos edes äänestämään menisi. Näillä näkyminen vaikuttaa kovin mitäänsanomattomalle. Toisinajattelu ei oikein näy, häviäjistä tehdään mehukkaita juttuja ja marttyyrien määrä kasvaa…

Kuntapolitiikassa pitäisi tuoda enemmän oikeudenmukaisuutta ja järkevää taloudenhoitoa
esiin; näin ei ole tapahtunut.
Talous saadaan näyttämään positiiviselle sen jälkeen kun leikkauslistat on viety läpi ja tappiot kuitattu. Todelista nousua en näe.

tapio nippala

Työtön kuvataideharrastaja. Suomea kierretty ristiin ja rastiin ja vanhemmiten jämähtänyttä lähiöelämää...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu