Kassandran huuto

Vaihteeksi sarja jota on tullut katseltua takaperoisesti jossa huomiota herätti innovaatisuus, fressi ja ehkä nykytredin mukaan youtube julkaisu.*

Ohjelmassa tuotiin esiin se kuinka euro tulee romahtamaan muidenkin kuin yleensä rahasta mitään ymmärtävien taholta; matemaattinen todenäköisyys romahdukselle on kasvanut kasvamistaan jossa ennustetaan että joskus syksyllä 2021 ollaan kypsiä euron romahdukseen. ( Tässä välissä on tehty kriisipaketteja)

Mielenkiintoista EU:ssa ja eurossa olossa on sitten lopunajan odottelussa se kuten olen jo kerenyt visioimaan toisenmaailmansodan raunioilta nousuun sillä erotuksella että nykyään samankaltainen kehitys tapahtuu virtuaalirahan raunioilta nousuun. Ihmiskunta ei vaan opi historista mitään eikä muuta käyttäytymistään vaikka tuhon tie nähdään. T.s. pelasuksen tie tulee sitten kriisin kautta joka on tavallaan hullua niiden suhteen jotka tietävät mikä reaalinen tilanne maailmassa on ; pitää vaan jaksaa odottaa tuhoa !

Talousivinkkeinä voi pohtia sitä kuinka esim. pankkitalletusten tulee käymään jossa oma osuus tässä maailmanhistorian suurimmassa romahduksessa tulee olemaan : kerkeääkö omaisuutta mitenkään suojata ?

Voisi ehkä viisastella että kun tuhon tie saa täyttymyksensä jää suomalaisille perheet jäljelle kuten Tiit Veber Virosta vuodatti käytyään löpi ihmisoikeustuomioistuin ruljanssin sen jälkeen kun uskalsi asettua poikkiteloin kaasuyhtiön kanssa…

Toinen huomionarvoinen asia oli huoltovarmuuden säilyttäminen suomessa jossa luulisi olevan keskustapuolueen mahdollisuus säilyttää poliittinen asemansa tai jopa nousta jos ruoka nousisi arvoon arvaamattomaan !

Muuten fiilikset näin kuntavaalien alla ovat olleet vaihteeksi melko alakuloiset tai toivottomat varsinkin kun on nähnyt uusia vaalimainoksia : täällä kymenlaaksossa kepu onkin päättänyt tulla ulos ” matkailumainoksilla” tai yksi tuoreimpia vaalimainoksia oli kokoomuksen ” sydän onkin oikealla” …siis helvetti ! Sydän on vasemmalla !
Kassandran huudossa todettiin että nykymaailma on tukenut enemmän rikkaita kuin köyhiä.

Vihreillä toiminta tässä talouskaaoksessa on ollut melko naurettavaa kun samaan aikaan ei olla välitetty sellaisesta taloustoiminasta joka on tuhonut luontoa. Luonnonsuojelu näyttää olevan heillä jokin imago. Kansainvälisten sopimusten suhteen ongelma koskee kaikkia.

Yksi mielenkiintoinen pohdinnan aihe voi olla fasismin lisääntyminen tai kuten saksassa tuoreeltaan äärioikeiston vahvistuminen siten että se pitäisi ottaa viimeistään vakavasti kun tunnettu poliitikko murhattiin.
Yhtä kaikki voitaisiin väittää että kaikki tämä on seurasta siitä taloudellisesta kehityksestä jonka vastuunkantajia ei sitten viimekäsessä tule mistään esiin.

Itäänpäin katsoessa voi huomata kuinka nurjasti oppositiota kohdellaan eikä esim. presidentin
valtaoikeuksista olla puhuttu mitään.
Käsittämätöntä.
Aivan kuin eurooppa ei tietäisi missä sosiaalidemokraatit ovat.

Näin työttömön näkökulmasta nykyinen maailma näyttää ahneet kasvonsa ja köyhistä huolenpito ei ole muodissa. Tulonsriitojen näkökulmasta suomalaiset ovat alla köyhyysrajan vaikka muuta luulisi.
Kilpailukyky täytyy säilyttää !

Voisi summata että Kassandran huutoa seuratessa tuli jonkinlainen tragikoominen fiilis siitä
kuinka nykyään voidaan suhtautua kehitykseen kun pitää vaan odottaa kriisiä.
Jos tähän lisätään kuoleman kysymykset voisi ajatella niin että ihminen on kuin jokin kone
hakemassa jotain viitekehystä selviämiseen ja yhteisöllisyys melko vieras käsite niille jotka
ovat keskittyneet pelkästään omaan selviämiseen.
Toivon suhteen hieman kyseenalaista jos olemme keskellä polarisaatiota.

Työttömien puolella on ollut lähinnä SAK.

Kolikon toinen puoli on se että jos sitten jokin salattu tieto joillain on että raunioista voidaan nousta uuteen kukoistukseen tulee väkisin mieleen kuinka tappiin nykyisestä moraalittomasta talouskurimuksesta voidaan hyötyä. Ulkokullattuja lakeijoita !

Onko virus tahallaan levitetty ?

Virushysteriä mennyt överiksi ja näyttää sille että tässä asiassa suomi on sitoutunut lähinnä EU alueen politikointiin kuin että kyse olisi pelkästä tarveydestä.

Voisi tapailla että ihmiskunta on entistäkin raaempi,ahneempi cmx:n mukaan kun toivo laitetaan romahduksen varaan.

* = Kassandran huuto

Tyhmyyden rovio

tapio nippala

Työtön kuvataideharrastaja. Suomea kierretty ristiin ja rastiin ja vanhemmiten jämähtänyttä lähiöelämää...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu