Aika on Ukrainan puolella

Olen ihmetellyt miksi Saksa ja Ranska eivät ole koko sydämellään mukana varustamassa Ukrainaa tehokkailla, pitkän kantaman aseilla,  Usakin epäröi toimittaa yli 300km kantaman ohjuksia Ukrainalle.  Tähän on antanut uskottavan selityksen Jake Broe, jonka esitys on katsottavissa YouTubessa.

Lyhyesti referoiden on kyse siitä, että ainakun öljyn hinta on huipussaan, Venäjä katsoo tilaisuutensa tulleen ja hyökkää aina kulloisenkin naapurinsa kimppuun jonka katsoo häiritsevän alueellista hegemoniaansa. Näin tapahtui 2008 elokuussa, jolloin Venäjä hyökkäsi Georgiaan, oli öljyn hinta kaikkien aikojen huipussaan. Vuonna 2014 oli öljyn hinta jälleen vuosien matamisen jälkeen nopeassa nousussa ja taas Venäjä iskee, tällä kertaa annoksoi Krimin. Ja taas, öljyn hinta huipussaan helmikuussa, nyt  Venäjän päämääränä on saavuttaa lopullinen ratkaisu Ukrainan suhteen.

Venäjän riippuvuus öljy ja kaasutuloista on siis ratkaisevaa myöskin sen sotatoimissa, joten Putinilla on kiire saada jotain näkyvää aikaan – kaikki panokset on nyt suunnattu Donbassin valtaamiseen. Koska armeijan rahoitus on niin suuresti kiinni öljytuloista on Putinin pelkona että USAn FED toteuttaa koron nosto ohjelmansa nopeassa aikataulussa, jolloin yleensä USAn talous menee taantumaan ja öljyn hinta laskee, jolloin taas sotaponnistusten rahoitukselta putoaa pohja.

Nyt tullaankin yllä mainitun YouTubessa esiintyvän Jake Broen sanoman ytimeen – Ukrainan ei kannata verissäpäin yrittää vallata takaisin menettämään alueita – riittää kun pitävät tilanteen ennallaan eivätkä päästä Venäjää niskan päälle. Tämä selittää myös lännen yleisen nihkeyden toimittaa sodan ratkaisuun kykenevää aseistusta Ukrainalle – niin kyyniseltä kuin se kuulostaakin niin aika on Ukrainan puolella – hirmuisista uhreista huolimatta.

+1
Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu