Alea iacta est

https://www.verkkouutiset.fi/huolestuttavat-merkit-listattiin-ukrainan-tilanne-voi-muuttua-hetkessa/

Venäjän armeijan aikeita Ukrainan rajalla on nyt seurattu kuukausien ajan. Amerikkalaisen sotilasasiantuntijan mukaan hyökkäykseen tarvitaan vain Putinin käsky aloittaa sotatoimet, kaikki valmistelut tähän on valmiit. Mutta aikooko Putin ylittää Rubikon-joen? Tänään Biden käy puhelinkeskustelun Putinin kanssa, mutta todennäköisesti keskustelu rajoittuu vain Bidenin varoituksiin siviiliuhrien välttämiseksi, kaikki kortit on jo käytetty sodan estämiseksi diplomatian keinoin. Länsimaat kehoittavat kansalaisiaan poistumaan heti Ukrainasta, Suomikin muiden mukana. Jos kyse olisi vain Putinin viimeisestä siirrosta tässä maailmana laajuisessa shakkipelissä ei hänen olisi tarvinnut viedä tilannetta näin täpärälle – valtavan hyökkäysarmeijan läsnäolo olisi ollut riittävä uhka painostukseen. Nyt tilanne  muistuttaa sitä hetkeä jossa Caesar oli Rubikon-joen pohjoisrannalla, hyökkäyskäsky puhallettiin torveen ilmeisemmin vihollisjoukkojen toimesta eikä Caesarin auttanut muu kuin ylittää joki armeijoineen.

Presidentti Niinistö toteaa saksalaiselle lehdelle antamassaan haastattelussa, että viimeisimmässä puhelussaan Putinille hän huomasi, että Putin oli käynyt muodollisemmaksi, ikään kuin olisi lukenut muistiinpanoistaan niitä samoja ukaaseja joita olemme saaneet kuulla Lavrovin suusta tämän luetellessaan mitä  Venäjä odottaa länsimailta. Koska nämä vaatimukset ovat mahdottomia hyväksyä voi vain todeta, että ne esitettiin vain sen takia että saataisiin tekosyy hyökätä Ukrainaan.

Eilisessä A-talkissa saimme jälleen seurata, miten suomalaiset konkaripoliitikot Heinäluoma ja Pekkarinen pyrkivät ymmärtämään Venäjän toimia ja selittelemään niitä parhain päin. On jotenkin kohtalon ironiaa että samassa lähetyksessä olleet Henna Virkkunen ja Heidi Hautala esittivät realistisempia tulkintoja Venäjän käyttäytymisestä, puhumattakaan Jussi Halla-ahon suoraselkäisestä esiintymisestä ylen ykkösaamussa tästä samasta aiheesta.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu