Älykkyys kontra brutaalius Ukrainan sodassa

Philip O’BRIEN listaa syitä miksi Ukraina asevoimat ovat niin ylivertaisia verrattuna Venäjän  vastaaviin.

Yksi olennainen osa on älykkyys – venäläiset ovat aina turvautuneet brutaalisuuteen – armottomuuteen niin vihollista kuin omia sotilaitaan kohtaan. Sen sijaan Ukraina on valjastunut puolustustaistelussaan kaikki kansakunnan kyvyt, niin naiset kuin sukupuolivähemmistöt. Venäjä päinvastoin syrjii vähemmistöjä ja pyrkii harmonisoimaan armeijansa perinteisen arvojen pohjalta sulkien pois ko. ryhmien älykkyyspotentiaalin.

On selvää että tämmöinen puusilmäisyys johtaa siihen että vaikeissa ja arvaamattomissa tilanteissa niin kuin sodassa usein on, niin aloitekyvytön armeija häviää aina sille vastustajalle joka kykenee luovuuteen ja voi luottaa siihen että kaveria ei jätetä.

Suomen puolustusvoimat  ovat jo vuosikymmenet huomioineet tämän asian – asevelvollisten ammatilliset kyvyt valjastetaan puolustusvoimien tehtävissä tavalla jota jopa USAn asevoimat kadehtivat – osaamista löytyy kaikissa osa-alueissa mitä nyt voi kuvitella tapahtuvan silloin kun isot joukko-osastot liikkuvat ja joutuvat järjestämään niin huollon kuin sotilaiden terveydenhuollon hankalissa olosuhteissa.

Venäjä sen sijaan ohjeistaa rintamalle joutuvia rekryroituja asevelvollisia pyytämään vaimoiltaan ja tyttöystäviltään tamponeja mukaan ensiapuvarusteeksi jos sattuisi tulemaan luodin lävistämäksi.

 

 

 

 

 

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu