Britannian puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Tobias Ellwood – nyt on aika Lännen toimia

Britannian puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Tobias Ellwood esittää että Odessan suojaksi voitaisiin lähettää Lännen yhteinen laivasto-osasto joka toimisi Britannian johdolla. Näin turvattaisiin viljakuljetukset sekä Ukrainan ulkomaankauppa. Lisäksi hän on sitä mieltä että Lännen tulisi tarjota tehokkaampia aseita Ukrainan turvaksi sekä julistaa lentokieltoalue Ukrainan ydinvoimaloiden suojaksi.

Ellwood on siis sitä mieltä että Lännen on aika panna kova kovaa vastaan ja lopettaa kyyristely Venäjän suuntaan eikä pelätä Putinin ydinaseuhkailuja.Hänen mielestä demokratioiden tulisi olla mahdollisimman päättäväisiä tässä vaiheessa eikä antautua neuvotteluihin Putinin kanssa koska ainoa kieli mitä Putin kunnioittaa on sotilaallinen voima.
Merkille pantavaa on se että Ellwood ei mainitse NATOa tämän kriisin ratkaisijaksi ja tämän hän avoimesti myöntää – Turkin ja Unkarin venkoilu on vienyt NATOn uskottavuutta ja tilalle hän tarjoaakin JEF-liittoumaa jota hän pitää ketterämpänä toimijana tässä tilanteessa.
Toinen merkille pantava asia on myös se että Niinistökin omaa saman tilannekuvan tämän hetkisestä sodan vaiheesta – lännen on tehtävä jotain konkreettisempaa Ukrainan kansan auttamiseksi ennen kuin Venäjä tuhoaa Ukrainan yhteiskunnan ja sen rakenteet.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu