Elon Musk ja Starlink

Harva ihminen jakaa mielipiteitä kuten Elon Musk. Joillekin hän suuri nero ja innovaattori kuten aikoinaan Steve Jobs kun taas toiset näkevät hänessä vain rikkauksissaan rypevänä miljardöörinä jolla on vaikeuksia hallita impulsiivista luonnettaan – varsinkin möläytykset X:ssä tukevat tätä väitettä.
Kaupallisista menestystarinoista mainittakoon Tesla-autot ja SpaceX joka on ohittanut venäläiset kantorakettikuljetusten määrässä.
SpaceX onkin avainsana Elonin tulevissa suunnitelmissa – yrityksen päätavoite on lennättää ensimmäinen ihminen Marsiin v. 2029 ja tämän projektin oheistuotteena kehitettiin Starlink -satelliittijärjestelmä kattaen yli 3000 satelliittia ympäri maailmaa. Tämän järjestelmän satelliitit kiertävät n. 500 km korkeudessa mahdollistaen nopeat tietoliikenne yhteydet maan pinnalla vain pientä tukiasemaa käyttäen. Mm. Ukrainan sodassa on menestyksekkäästi käytetty tätä järjestelmää tykistön tulenjohdossa ja droonien ohjauksessa.
Elon Muskilla on monopoli tämänkaltaisen tietoliikenteen mullistuksen haltijana – millään muulla valtiolla ei ole samankaltaisia järjestelmiä mikä on saanut Kiinan ja Venäjän kehittämään omaansa koska tietoliikenteen hallinta on näille maille ykkösprioriteetti.

Oma mielipiteeni Elon Muskista että hän on tämän vuosisadan ehkä merkittävin visionääri ja myöskin toimija.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu