Erkki Tuomioja haluaa kääntää kelloja taaksepäin

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008741933.html

Erkki Tuomioja väittää Ruotsin puolustusministerin ehdottaneen Ruotsin ja Suomen yhteistä puolustusliittoa Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuun lopulla. Puolustusministeri Hultqvist kieltää tälläistä ehdottaneensa ja toteaa ettei halua kommentoida luottamuksellisia keskusteluja. Ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajaa ei kuitenkaan tällainen luottamuksellisuus sido ja kun oman pinttyneen ideologian ajamiselle avautuu tilaisuus niin sitä käytetään.
Kun miettii logiikkaa mitä tämä ehdotus sisältäisi, niin ruotsalaisten kannaltahan se on järjetön – heillähän on takuut USAlta ja kun tietää miten nihkeästi ruotsalaiset suhtautuvat Natoon saati sitten sitten sitoumukseen Suomen puolustautumiseen, niin ei kuulosta uskottavalta että tämmöistä ehdotusta olisi tehty.
Erkki Tuomiojalla on kokemusta luottamuksellisten valtiosalaisuuksien vuotamisesta – syyllistyihän aikanaan Zavidovo-muistion paljastuksesta ja pääsi kuin koira veräjästä tästä teostaan. Herääkin kysymys kenen etuja Tuomioja oikein ajaa hämmentäessään näin herkällä hetkellä NATO-prosessin valmistelua eduskunnassa?

+13
Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu