Greg Yudin: kolme syytä miksi Venäjä häviää sodan

Kahta ei voi korjata joten Putin panostaa kolmanteen.

1. Motivaatio
Venäläiset sotilaat, nuoret pojat eivät koe sotaa omakseen – herää kysymys mitä he täällä tekevät? Ei mikään propaganda tai koulutusleiri saa heitä vakuuttumaan siitä että tämä sota on oikeutettu ja että heidän on oltava valmiita uhraamaan henkensä asian puolesta.

2. Venäjän armeija on hierarkkinen ja korruptoitunut
Armeija vie sotilailta aloitekyvyn ja kohtelee näitä julmasti eikä tarjoa edes kunnon varusteita koska ylemmät upseerit varastavat niihin annetut määrärahat.
Järjestelmää ei voi muuttaa koska Venäjän valtio toimii samalla periaatteella – pitäisi siis vaihtaa valtio ensin.

3. Lännen yhtenäisen rintaman horjuttaminen
Lännellä on lähes rajattomat resurssit auttaa Ukrainaa joten Putinin pitää panostaa kaikki pelimerkit asioihin jolla voidaan lyödä kiilaa tähän yhtenäisyyteen. Kiristyksen välineenä ovat ydinaseet, viljakuljetukset ja energia.
Tässäkään asiassa ei olla onnistuttu – kaasuvarastot ovat täynnä, viljakuljetukset toimivat ja ydinaseiden käytöstä ei uskalleta enää puhua – kiitos Kiinan ja USAn varoitusten.

Mikä siis voisi mennä pieleen kysyy Yudin? Vastaus on että ne ihmiset jotka edelleen puhuvat siitä että Putinille pitää tarjota jokin kunniallinen ulospääsy tästä kriisistä ja että Ukrainan tulisi aloittaa rauhan neuvottelut sekä tarjota jotain kompromissia jolla Putin voisi säilyttää kasvonsa.
Ikävä kyllä näitä tahoja löytyy vielä Euroopasta.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu