Helmikuun 24. päivä muutti kaiken

Omassa suhtaumisessa maailman asioihin tapahtui tuona päivänä suurin muutos kuin koskaan aikaisemmin. Olen aina ollut realisti suhtautumisessani puolueisiin – sekä sisä- että ulkopolitiikkaan – aina ensimmäisenä mielessäni on se että mitä jokin poliittinen pyrkimys tai lainsäädäntö merkitsee Suomelle ja sen kansalaisille. Hyvä esimerkki on ilmastonmuutos – vaikka epäilenkin sen tieteellistä pohjaa koskien CO2 osuutta siinä, niin tosiasia on että ilmasto lämpenee, joten on järkevää tehdä se vähäinenkin mikä on vielä meidän käsissämme. Tämän lisäksi hiilipohjaisista energian lähteistä luopuminen on Suomen kannalta järkevää – se vähentää tuontitarvetta, erityisesti Venäjältä .

Toinen asia on itse Venäjä – olen aina pitänyt sitä epäluotettavana naapurina, mutta kuitenkin olen toivonut, että jossain vaiheessa kansalaiset havaittuaan demokratian toimivan naapurimaissa siirtyisivät ajattelussaan samoille linjoille tavoitteena kansalaisyhteiskunta jonka keskiönä on ihmisten hyvinvoinnin lisääminen.

Putinin aloittama sota karisti viimeisetkin rippeet tästä kuvitelmasta – venäläisiä ei kiinnosta kansalaistensa hyvinvointi vaan suurvalta-aseman palauttaminen. He eivät ansaitse armoa, koko kansa on pistettävä polvilleen, niin sotilaallisesti kuin taloudellisestikin.

Toinen merkittävä muutos koskee Perussuomalaista puoluetta – koronapandemian panin merkille että tässä puolueessa on jokin kummallinen rokotevastainen pohjavire johon jo törmäsin aikanaan Pohjois-pohjanmaan rannikkokaistaleella, Simo-Kuivaniemellä töissä ollessani. Tämä järjen vastaisuus koskee myös muutamien puolueessa olevien toimijoiden Venäjä myönteisyyttä – ei edes kaikki nähtävissä olevat faktat muuta heidän käsitystä tästä toksisesta naapurista. Riikka Purra ei ole saanut otetta tästä fraktiosta, joten on surukseni todettava että ko. puolue ei aja tarmokkaasti Suomen etua. Sama koskee myös vihreitä, mutta heidän ajatteluaan en ole koskaan kannattanutkaan.

Kun maailma muuttuu niin tosiasioiden tunnustaminen ja niiden tunnistaminen lopettaa unissa kävelyn.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu