Herson – ratkaisua odotellaan

Tällä hetkellä rintamalla käydään tykistö taistelua eikä kumpikaan osapuoli pääse niskanpäälle. Venäläiset ampuvat hehtaarisihdillä mutta ammuspulan vuoksi ukrainalaisten tulitus on harvaa mutta kohdennettu tarkkaan venäläisten asemiin . Silti venäläisiä riittää, ne on kuin heinäsirkkoja – vaikka tykistö keskitysten jäljiltä jää vain ruumiskasoja niin aina tilalle tulee uusia kuten eräs tykistö komentaja toteaa Daily Mailin mukaan.

Koska Ukraina pitää operaatio suunnitelmansa salaisina on vaikeaa tietää heidän perimmäisiä suunnitelmiaan. Onkin spekuloitu että Ukraina tahallaan haluaa että venäläisiä joukkoja siirretään Donbassin alueelta Hersonin tueksi jolloin ukrainalaisille avautuu vastahyökkäyksen paikka Donbassin alueella. Toinen näkökulma on se että venäläisten joukkokeskittymä Hersoninissa avaa mahdollisuuden tuhota venäläisten joukkoja massoittain pitkänkantaman asejärjestelmillä joissa ukrainalaisille on ylivoima ja kuluttaa näin Venäjän asevoimia.

Sodan kuluessa on nähty että ukrainalaiset ovat osoittaneet olevansa nerokkaita taktikoita ja tämän vuoksi on vielä liian aikaista arvioida onko valittu strategia onnistunut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+5
Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu