Igor Girkin – Venäjä häviää sodan

Igor Girkin on kiistelty henkilö joka oli avainasemassa 2014 Venäjän aloittaessa sodan riistämällä Krimin Ukrainalta. Hän organisoi samaan aikaan Donbassin venäjän kielisen alueen irroittamista Ukrainasta ja oli myös osallinen hollantilaisen matkustajakoneen alas ampumisessa.
Eilen hän julkaisi Telegram-kanavalla katkeran mutta todenmukaisen kuvauksen Venäjän armeijan tähän astisesta kompuroinnista, jollei suorastaan katastrofista. Igor Girkin syyttää suorasanaisesti sodan ylintä johtoa sekä armeijan operatiivista upseerikuntaa täydellisestä ammattitaidottomuudesta, joka on mahdollistanut sen että kaikki se mikä on voinut mennä pieleen on myös mennyt. Hänen jeremiaadinsa on pitkä mutta se kannattaa lukea. Kirjoituksessaan hän luettelee meille tuttuja syitä mm. ilmavoimien kyvyttömyys saada haltuunsa ilmatila sekä tykistön tulenjohdon sekä patteriston kyvyttömyys hyödyntää digitekniikkaa jonka seurauksena tykistön osumatarkkuus on kehno ja ammusten käyttö tuhlailevaa etc.
Hänen johtopäätös on karu – Venäjä häviää tämän sodan eikä siinä auta edes kolmannen vaiheen mobilisointi ja syyt ovat meille tuttuja – mobikkien taistelu moraali on kehno ja heidän varustamiseen ja koulutukseen ei riitä resursseja eikä henkilöstöä. Sen lisäksi hän on sitä mieltä että nykyinen sodan johto ja upseerit eivät kykene johtamaan modernia sotaa, vaikka käytettävissä olisi hyvin varusteltu ja koulutettu sotajoukko.
Paradoksaalista on kuitenkin se että Girkin ehdottaa ratkaisuksi täydellistä mobilisaatiota – ikäänkuin sen myötä tilanne paranisi.
Igor Girkin on nykyään sivupoluilla sodan johdosta ja onkin harvinaislaatuista että hänen on annettu kritisoida sodan johtoa näinkin kärjekkäästi. Silti olisi hänen viisainta olla kaukana ikkunoista.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu