Ihmisten tärkein päämäärä on siirtää geeninsä tuleville sukupolville – ei olla onnellinen

HS julkaisi tänään artikkelin salaliitto teorioista todeten niihin uskomisen olevan ihmisille yksi tapa selviytyä vaarallisesta maailmasta ts tämä ominaisuus on kirjoitettu DNA:han. HS on oikeilla jäljillä tässä asiassa – evoluutio suosii niitä ihmisiä joiden geeneihin on kirjoitettu koodi epäillä muita ihmisiä ja heidän motiivejaan – näin hän välttyy sellaisesta seurasta jossa hän kokee olevansa hengen vaarassa mikä sitten estäisi häntä jatkamasta geeniperimäänsä tuleville sukupolville. HS vain jättää mainitsematta että kyseessä on terve pelko vieraita ihmisiä kohtaan ja tälle on nimikin – rasismi.

Rasismi on tunne siinä kuin pakokauhukin vaaran uhatessa ja tarkoitus on tuo sama – ihminen säilyy hengissä jatkaakseen lisääntymistä.
Evoluutiolle on aivan sama miten ihminen voi henkisesti – onnellisuus päinvastoin on vaaratekijä geenien periytymiselle, ihminen voi käydä varomattomaksi ja altistua onnettomuuksille.

Anders Hansen,evoluutiopsykologi, on kirjoittanut kirjan Aivoblues – miksi ihmiset ovat onnettomia vaikka kaikki on hyvin. Kirjassa laajennetaan tunteiden merkitystä nimenomaan evoluution kannalta ja siinä mainitaan että ahdistus ja masennus ovat vain evoluution tapa varmistaa ihmisten geenien periytyminen seuraaville sukupolville. Ahdistus lisää stressitasoa lisäten samalla kortisolin määrää ja valmistaa ihmistä toimimaan nopeammin tilanteissa jossa kokee olevansa vaarassa – tämmöisiä ovat puheen pitäminen, korkeat paikat, väenpaljous etc. Masennus taas saa ihmiset vetäytymään yksinäisyyteen tai eristykseen mikä taas saattaa pelastaa hänet erilaisilta tartunnoilta ja kulkutaideilta, vaarallisilla väkijoukoilta jne.

Kaiken kaikkiaan on joskus hyödyksi ajatella niin että ihmisten negatiiviset tunteet eivät johdu pelkästään kansalaisten pahuudesta vaan kyse on geeneihin kirjoitetuista koodeista jotka takaavat sen että ihmiskunta säilyy.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu