Ilmastonmuutos – miten se vaikuttaa pohjolassa

Ilmastonmuutos on käynnissä ja kiistämätön tosiasia on se että ilmasto lämpenee. Hyödytöntä on kiistellä loputtomiin onko tämä ihmiskunnan tuottaman CO2 päästöjen syytä vai ei – viime kädessä merkitystä on sillä miten siihen sopeudutaan. Fossiilisista energian lähteistä luopuminen on Suomen kannalta vain hyvä asia – sen myötä vähennämme riippuvuutta venäjästä ja voimme hyödyntää kotimaisia uusiutuvia energian lähteitä johon lasken myös turpeen. Hyvä on kuunnella myös oikeita ilmastoasiantuntijoita kuten Petteri Taalasta josta näyttää tulleen ilmastohysteerikkojen mielestä oikea belsebuubi.
Sopeutumisen ensi askel on luopua hypetventiloimasta siitä että jos emme tee näin niin maailma käristyy koska asiahan ei ole niin – Suomi on jo nyt tehnyt sen mitä pitääkin. Toinen askel on keskittyä miettimään sitä mitkä voisivat olla ne haitalliset ilmiöt jotka uhkaavat Pohjolan luontoa ja viime kädessä myös täällä asuvia ihmisiä. Itse en ole nähnyt toistaiseksi vielä yhtään vakavasti raportoituja tapauksia – HSn artikkeli luontokadosta on jo JSN:n toimesta arvioitu vääristeleväksi. Se mitä tapahtuu jossain kääntöpiireillä on niiden valtioiden ja kansalaisten oma ongelma – itsehän ovat sen myös luoneet.
Kansainvaellukseen näiltä seuduilta EU:n alueelle estetään jo Välimeren maiden toimesta ja jos sekään ei auta on Suomen varauduttava kovempiin toimiin laittoman maahantulon estämiseksi. Raja-aitaa rakennetaan jo ja jos meritse tänne pyritään niin näiden alusten pääsy estetään ja jos nyt on pakko humanitaariussyistä jotain ottaa vastaan niin Ahvenanmaa on oiva alue väliaikaiseksi sijoitus kohteeksi – siellähän ollaan oltu suvaitsevaisia tähänkin asti maahan muuttoa kohtaan – kunhan muuttajat eivät ole suomalaisia.
Sopeutumisen kannalta tärkeää on myös tottua sähkön saannin epävarmuuteen – kaikille tekee hyvää miettiä miten se omalla kohdalla onnistuu ja siinä auttaa se että asuu kesät talvet mökillä jossa verkkosähköä ei ole ja voin sanoa että pienten harmien kanssa oppii elämään kun kekseliäisyyttä vaan on.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu