Jari Ehrnrooth Verkkouutisissa – must read
Jari Ehrnrooth on veitsenterävä kolumnisti jonka kirjoituksia olen seurannut tähän asti Ylellä. Viimeisin kirjoitus julkaistiin Verkkouutisissa ja se kiteyttää kaiken oleellisen siitä mitä Sanna Marinin politiikka ytimeltään on – mahdollisuuksien tasa-arvosta on siirrytty lopputulosten tasa-arvoon. Tämä toteutetaan ylettömällä velanotolla sekä tasapäistämisen ideologialla.
Sanna Marin ei ole tähänkään mennessä selkeästi tuonut esille mitä SDP:n politiikan hardcore oikeasti on – Jari Ehrnrooth avaa nyt sen meille kolumnissaan.
https://www.verkkouutiset.fi/a/sdpn-vaaleanpunainen-unelmahotto-lupaa-jokaiselle-kaiken/
https://www.verkkouutiset.fi/a/sdpn-vaaleanpunainen-unelmahotto-lupaa-jokaiselle-kaiken/
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen vaalipropagandaa.
Ilmoita asiaton viesti
Luitko edes koko artikkelia? Epäilen että et – tyypillinen selkäranka reaktio epämiellyttävälle todellisuudelle.
Ilmoita asiaton viesti
Ehrnroothia arvostavana luon jutun, joka ei hullumpi. Huomasin että demarinuorten puheenjohtaja oli reagoinut omalla, melko neutraalilla (pliisulla) kirjoituksellaan asiaan:
https://demokraatti.fi/pinja-perholehto-vastaa-jari-ehrnroothille-yllattyneita-olivat
Ilmoita asiaton viesti
Olen lukenut Ehrnroothin aiempia kirjoituksia, en jaksanut tätä. Hänen kirjoituksensa ovat ”liberatason” allelaskuja, järjestään. Kuka noista löytää totuuden, ei ole kansaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tarpeellinen artikkeli niille, joilla on harhakuvitelmia kokoomuksesta. Kokoomuksen ohjelma voidaan tiivistää virkkeeseen: mahdollisuuksien tasa-arvo olisi liian kallista, joten huolehditaan tästä lähtien vain niiden koulutuksesta ja terveydestä, joilla on varaa siitä maksaa.
Kokoomushan ei vielä ole Yhdysvaltain republikaanipuolue, mutta jos se lähtee muodostamaan hallitusta Ehrnroothin linjalla, keskusta ja vihreät saavat ensimmäisestä neuvottelupäivästä lähtien miettiä, miten aikovat pärjätä ilman demareita.
Ilmoita asiaton viesti
”…keskusta ja vihreät saavat ensimmäisestä neuvottelupäivästä lähtien miettiä, miten aikovat pärjätä ilman demareita.”
Olen saanut viime aikoina täysin päinvastaisen käsityksen: keskusta haluaisi demareista mitä pikimmin eroon, ja vihreiltäkin on kuulunut soraääniä, mm.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009187227.html
Ilmoita asiaton viesti
Niin, eihän tuossa ristiriitaa ole. Aina joskus jotakuta kuitenkin saattaa jälkikäteen kaduttaa ryhtyminen jonkun lakeijaksi, kun mahdollisuus omien asioiden ajamisen jatkamiseenkin olisi ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Olin sanomassa ”Sipilän hallituksen aikaan”, mutta kyse on niin isoista asioista, että sanonkin ”vuonna 2017” tulin alustaneeksi näin:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jpvuorela/242861-maailman-muuttamisesta-ja-oikeudenmukaisuudesta/
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos linkistä, siellä oli pitkästi tarinaa ja todistelua. Lukiessani mietin, että kirjoittaja Jari Ehrnrooth on mitä parhain pääministeri Sanna Marinin tukija, hän on löytänyt monia tämän hyviä johtajanominaisuuksia. Yhteistyössä on voimaa, sanoi Tonttu Tomperi. Poimin lainaan (en velaksi) yhden kappaleen pitkästä tekstistä: ”Sinipunaista yhteistyötä harkitsevien on tärkeä tajuta, että sosialistisen painolastin vuoksi demaripoliitikkojen mielenmaisema ei voi kääntyä vastuulliseksi individualismiksi, jossa yksilön elämän arvokkuus ja vastuu omasta elämästä ovat eettinen lähtökohta. Sosialidemokraatti ei voi hyväksyä sitä tosiasiaa, että kykymme ja työmme tulokset ovat eriarvoisia, vaikka ihmisinä olemmekin samanarvoisia.” Kun tämän tekstinpätkän ”kääntää” yhteistyön kielelle, saadaan kohdasta ei voi kääntyä kohdaksi voi kääntyä, sosialidemokraatti ei voi hyväksyä sanonnaksi sosialidemokraatti voi hyväksyä. Pienin pikkuruisin elein ja kirjoituksin huomaamme, että meillä suomalaisilla on paljon yhteistä ajatuspohjaa jopa politiikassa. Miksi olisimme pienen maamme sisällä kovin eripuraisia. Esimerkiksi poimimani korjausehdotukset tekstiin tuottaisivat sen tuloksen, että myös maan vanhaeliitti voisi saada oman osansa hyvinvoinnin kakusta omiksi hyvikseen. Kannattaa miettiä.
Ilmoita asiaton viesti
”Muistissa kuitenkin on, että hallituskautensa alussa silloinen viestintäministeri Marin ehdotti kuusituntista työpäivää tai neljäpäiväistä työviikkoa palkkoja alentamatta. Aivan äsken hän Suomen pääministerinä tuki kapitalismikriittistä jatko-opiskelijaa, joka kritisoi Euroopan keskuspankin koronnostoa inflaation vastatoimena.”
Kuusituntinen työpäivä olisi hyvä kokeilu, samoin nelipäiväinen viikko.
Tuosta kapitalismikriittisestä kommentoinnista on ymmärtääkseni jäänyt pala keskustelua pois ja siitä esitetään vain osatotuus, kuten Ehrnrooth tässä. En jaksa kaivaa esille asiaa peranneita kolumneja, mutta niitä löytyy.
Ilmoita asiaton viesti
Jari Ehrnrooth on syrjäytynyt ihminen.
Ilmoita asiaton viesti
Varma tieto? Ei siltä vaikuta:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jari_Ehrnrooth
Ilmoita asiaton viesti
En tarkoittanut menestystä uralla vaan suhdetta muuhun luomakuntaan.
Ilmoita asiaton viesti
Entä mitä tarkoitat luomakunnalla?
Ilmoita asiaton viesti
Sanotaanko mieluummin ”pettynyt”, vähän Linkolan tapaan. Mutta hän on tosiaan syrjäytynyt ihan itse, ei syrjäytetty.
Ilmoita asiaton viesti
Ehnrooth taitaa edustaa Luomakunnassa harvinaista lajia: hierarkioista ja työnantajan maksamista palkkatuloista riippumatonta vapaata ajattelijaa.
Suomessa vapaa intellektuelli on noin määriteltynä on harvinaisuus.
Media siteeraa lähinnä yliopistokavereita. Sen uran eri virka-asteet ja oppiarvot haltuuni aikanaan saattaneena jotakin tiedän ihmistieteitä edustavien tutkijoiden yhteiskunnallisesta haasteesta: rahoitus ja aiheet punnitaan poliittisissa tai itseään epäpoliittiseksi väittävissä jakoelimissä.
Ne määrittävät keskusteluavaruuden ja suotavan. Tutkijat(kin) haluavat tulonmuodostuksen ja projektien jatkuvan. Niinpä ihminen taipuu rahaa jakavan instituution ideologian suuntaan… Ja kun taipuu ”munaskuitaan myöten” niin suotavat tutkimustulokset tulevatkin luonnollisimpina tulkintoina esille muita näkyvämmin. Liike-elämässä pystytään rehellisemmin sanomaan että ”palkkaamme yritykseemme henkilöitä, jotka jakavat arvomme.
– Ihmistieteiden yliopistoväen taipuminen näennäiskriittiseen spekulointiin on vastaava ja luonnollinen arvojen yhteensovittautuminen. Yrityksissä se vain uskalletaan nähdä paremmin. Yliopisto- ja tutkimusmaailmassa aihe on tabu puhuttavaksi, mutta käytännössä tunnettu ja tapahtuvaksi myös havaittu.
Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. – vasemmistolaistaustainen demariajatteluhan siellä kukkii. Ja kun virkakoneistoa saadaan rakennettua lisää, työpaikkojakin kaulusköyhälistölle syntyy…
Ilmoita asiaton viesti