Jukka Tarkka: Suomettuminen jatkuu edelleen

https://www.verkkouutiset.fi/jukka-tarkka-suomen-nato-jasenyys-ratkeaa-eduskunnassa/

Verkkouutiset julkaisi eilen Jukka Tarkan kirjoituksen Suomen NATO -jäsenyydestä. Siinä hän toteaa seuranneensa viimeisten kymmenen  vuoden ajan Suomen NATO-keskustelua ja havaitsee, että suomettuminen jatkuu yhä edelleen. Surkeimmillaan NATO-keskustelua käytiin Tarja Halosen kaudella, jolloin  edellisen presidentti Ahtisaaren aloittama orastava NATO- myönteisyys lyötiin lokaan. Tarja itse osallistui keskusteluun lähinnä silloin kun Natoon liittyminen alkoi saamaan tiedotusvälineissä liian myönteisiä sävyjä, jolloin hän torppasi kommenteillaan toimittajien intoilun. On toinenkin asia Halosen kaudella joka mielestäni on vielä selvittämättä – mikä oli hänen osuutensa NATO-myönteisen Alpo Rusin absurdilla ajojahdilla? Alpoa vastaan nostettiin täysin perusteettomia valtiopetossyytteitä SDP:n soluttaman Supon toimesta. Ne tietenkin kaatuivat näytön puutteeseen niin kuin tekaistuilla syytteillä on tapana, kiitos puolueettoman oikeuslaitoksen. Tämä episodi ja Tarja Halosen maanpetoksellinen toiminta NATO-asiassa on vielä julkisuudessa perkaamatta, historian kirjoitus tulee hänet vielä tuomitsemaan.

Palatkaamme takaisin Tarkan kirjoitukseen. Siinä hän toteaa, että puoluejohtajat ovat vielä kovan paikan edessä joutuessaan perustelemaan NATO-kantojaan kannattajilleen. Selvä sanaisesti kielteisen kannan on ottanut kepun Anneli Saarikko, jolle myönnettäköön Tarja Halosen perustaman, suomettumisen edistämiseen keskittyvän  Nelinkontin rähmälleen idän edessä -nimisen säätiön kunniajäsenyys.

Lopuksi Tiitisen listasta – kun tämän listan sisältö on valtionsalaisuus, niin meidän tehtävämme on arvuutella ketä nimiä se sisältää. Erkki Tuomioja on julkisesti ilmoittanut, että hänen nimeään ei siellä ole ja häntä kyllä uskon. Sen sijaan olen valmis lyömään vetoa siitä, että Tarja Halosen nimi siellä on – jos tämän vedon häviän niin voittajalle lupaan tehdä ilmaisen hampaan poiston itsensä haluamasta kohdasta.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu