Kannattaako sairaskuluvakuutus?

Helsingin Sanomissa oli artikkeli siitä että kannattaako ottaa sairaskuluvakuutus ja asiaa vertailtiin kuinka paljon keskimäärin maksaa vuosittain yksityinen sairaanhoito versus sairaskuluvakuutuksen vuosimaksu. Johtopäätös oli se että vakuutus ei kannata – yksityinen sairaanhoito maksaa keskimäärin noin 500 – 1000€ ja halvimmatkin vakuutukset ylittävät reilusti tuon summan – näin erityisesti lapsiperheiden kohdalla. Myöskin yksittäisen aikuisen kohdalla päädyttiin samaan lopputulokseen.

Itselläni on ko. vakuutus mutta olen ajatellut asiaa siltä kannalta että sen avulla pääsen tarvittaessa nopeasti yksityiseen sairaalahoitoon mikäli terveydentilani vaatisi vaativampaa erikoissairaanhoitoa joka vaatii pidempää oleskelua sairaalahoidossa. Tämmöisen hoitojakson hinta toimenpiteineen voi maksaa kymmeniätuhansia jolloin vakuutuksen vuosimaksu tulee kuitattua moninkertaisesti.
Toinen näkökulma on se että julkinen terveydenhuolto on hyvinvointialue -uudistuksen jälkeen syvässä rahoituskriisissä ja se uhkaa romuttaa välillisesti myös julkisen erikoissairaanhoidon joten parempi varautua kuin katua.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu