Kielletyt sanat

Eläkkeellä oleva  kokoomuksessa vaikuttanut Heikki A. Ollila pohtii verkkouutisissa, että mitkä ovat tänä päivänä ne sanat, jotka herättävät pahennusta, liittyivät ne sitten politiikkaan tai yhteiskunnallisiin ilmiöihin.

https://www.verkkouutiset.fi/mitka-tanaan-ovat-kiellettyja-sanoja/

Ylessä pyörivän mainion suomettumisen taustoja pohtivan dokumentin innoittamana hän luettelee 70-luvulla olevia poliittisia tabuja, joiden rikkomisesta joutui hylkiökastiin ja marginaaliin poliittisessa elämässä, näistä enemmän linkissä.

No mitkä asiat sitten tänä päivänä johtaisivat samaan – itselleni tulee heti päällimmäisenä mieleen ilmastonmuutos ja sen kieltäminen, jonka epistolan rikkominen on politiikkojen perisynnistä pahin. Kansalaiset voivat jupista keskenään sen totuudesta mitä tahansa – niinhän me tällä palstalla teemmekin – sen sijaan politiikassa aktiivisesti mukana olleille se tietäisi uran loppua.

Toinen mieleen tuleva asia liittyy koulumaailmaan, Pisa-ihmemaa Suomi tippuu kuin kivi kansainvälisissä vertailuissa. Tämän myöntäminen ei sinällään ole uutta ja tuomittavaa vaan ne syyt, jotka tähän johtavat – ääneen ei saisi sanoa, että inkluusio on perimmäinen syy ilmiöön, eikä se, että samaan luokkaan sijoitetaan niin huonosti kieltä osaavia tai peräti lukutaidottomia maahanmuuttajia.

Tällä palstalla itse olen ollut pannassa arvosteltuani Joe Bideniä ja hänen kognitiivisia ongelmiaan, tämä blogi poistettiinkin heti tuoreeltaan. Nyttemmin, Afganistanin katastrofin jälkeen ja muutamien tänne Suomeenkin kantautuneiden klippien myötä, joista ilmenee, että Sleepy Joe takeltelee jo lukiessaan suoraan telepomterista tulevaa tekstiä, ei välttämättä sensuuri iskisi. No, eipä taida maksaa vaivaa kirjoittaa moisesta – eihän se enää mikään uutinen olisi.

Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu