Kolme kuukautta sotaa – Venäjä edelleen kykenee hyökkäämään

Kaikesta aseavusta huolimatta Venäjä kykenee hyökkäämään ja uhkaa vallata Donbassin alueen. Onko aseapu riittämätön vai tuleeko se liian myöhään Ukrainan tarpeisiin nähden on kysymys jota nyt pohditaan länsimaissa. Ukrainalla oli hetken aikaa momentum ottaa aloite käsiinsä ja heittää venäläiset joukot ulos maasta onnistuneen Kiovan valtaukseen suuntautuneen torjuntaoperaation jälkeen. Nyt Ukrainan joukot ovat jälleen alakynnessä Donbassissa ja Venäjän armeijan itsetunto on jälleen palautumassa.

On erikoista että länsi ei kykene tämän päättäväisemmin toimimaan ja toimittamaan sitä aseapua mitä Ukrainassa juuri nyt tarvitaan. Saksa on ollut jälleen se maa joka on käsijarru päällä omien asetoimitustensa kanssa – luvatut Gepard panssarivaunut ovat kuitenkin liikahdus siihen suuntaan jolla helpotettaisiin  Ukrainan tilannetta mutta nihkeästi asia etenee. Syynä on jälleen se että 2.maailmansodan jäljiltä Saksa potee edelleen traumaa syyllisyydestä mitä ongelmaa ei tietenkään venäläisillä ole nyt käymässään erikoisoperaatiossa.

Venäläisten itsetunto on jälleen nousussa – Putin haaveilee jo Kiovan uudelleen valtauksesta ja nyt on aika lännen toimia – tämä sodan voitto on lännelle yhtä tärkeää kuin Ukrainalle.

+7
Tapio Sakki
Äänekoski

Hammaslääkäri, itsenäisenä yrittäjänä pidän vastaanottoa Äänekoskella.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu